Ατομική Συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία εφήβων και ενηλίκων

Ο άνθρωπος έχει μια έμφυτη τάση να αναπτύσσεται. Όταν τα εμπόδια που υπάρχουν μέσα του απομακρύνονται, ωριμάζει και εξελίσσεται.
Κάθε άνθρωπος μεταφέρει μαζί του αποσκευές που είναι τα μηνύματα τα οποία προσδιόρισαν την προσωπικότητά του. Κάποια από αυτά είναι ταιριαστά με την αλήθεια του, κάποια άλλα όχι. Όσο έρχεται σε επαφή με αυτό που ο ίδιος είναι, με αυτό που αληθινά θέλει, τόσο η επιθυμία του για ζωή, έρωτα, δημιουργικότητα ενισχύεται, γιατί οι αποσκευές του περιέχουν αλήθεια.
Πως απομακρύνει κάποιος, άραγε, αυτά τα εμπόδια; Πως έρχεται σε επαφή με την ουσιαστική του αλήθεια; Πως βοηθάει την επιθυμία του να αναδυθεί; Πως τολμά να πραγματώσει τα όνειρά του; Πως γνωρίζει αν είναι δικά του όνειρα και όχι όνειρα άλλων; Πως διαφοροποιείται από αυτά που τον προσδιόρισαν και δεν ταιριάζουν με τη δική του αλήθεια και πως ταυτίζεται με άλλα που θεωρεί σημαντικά; Πως τα συνθέτει επιτρέποντας στην ατομικότητά του να ανθίσει ενώ συνυπάρχει αρμονικά με τους άλλους;
Η ψυχοθεραπεία είναι ένα ταξίδι όπου δυο άνθρωποι προσπαθούν να είναι όσο πιο αληθινοί μπορούν σε αυτό που συμβαίνει ανάμεσά τους. Όσο πιο αληθινοί είναι σε αυτό που νιώθουν και εκφράζουν, τόσο η δέσμευση που δημιουργείται βοηθά να συγκρατηθεί κάθε χαρά όπως και κάθε οδυνηρό συναίσθημα που αυτή η αμοιβαιότητα προκαλεί. Χάρη σε αυτήν την διαφάνεια ο άνθρωπος βοηθιέται να δει καθαρά το τραύμα του και να το αντέξει. Νιώθει πως μπορεί να αγκαλιάσει τα συναισθήματά του, να τα περιβάλλει προστατευτικά και να τα εκτιμήσει. Αισθάνεται γονιός του εαυτού του.
Όταν εκτιμά την αξία του, παρατηρεί κάθε εμπειρία του με σεβασμό, στοχάζεται πάνω σε αυτήν. Κατανοεί πως κάθε εμπειρία είχε το νόημά της, πως ό,τι συνέβη στη ζωή του τον βοήθησε να ολοκληρωθεί, να συνθέσει τη ζωή του χαρίζοντας της νόημα. Οι επιλογές του παρελθόντος, οι αποφάσεις που πήρε τον βοήθησαν να ενώσει το παζλ της αλήθειας του, να δει τον εαυτό του από διάφορες πλευρές και ν’ ανακαλύψει τι του ταιριάζει και τι όχι.
Η ψυχοθεραπεία είναι ένα ταξίδι με πολλούς σταθμούς, όπου κάθε ένας αποτελεί ένα απόσταγμα στιγμών που χαρίζει και στους δυο τη μέθεξη της ουσιαστικής συνάντησης. Κάποια ταξίδια φτάνουν μέχρι το τέλος, κάποια άλλα σταματούν σε ένα σταθμό. Όλα είναι το ίδιο σημαντικά και όλα έχουν την αξία τους.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που αυτά τα χρόνια χάρη στο ταξίδι μας έγινα καλύτερος επαγγελματίας, αλλά κυρίως καλύτερος άνθρωπος. Ένα μεγάλο ευχαριστώ που η αγάπη μου για αυτό που κάνω συναντήθηκε με την αγάπη των ανθρώπων για αυτό που είναι, που κάνουν οι ίδιοι, που έχουν στη ζωή τους.