Μας συνδέει η αλήθεια
10 Ιουλίου 2023
Σύνδεση ή υπερπροστασία;
11 Ιουλίου 2023

Γιατί ορισμένοι δυναμικοί άνθρωποι επιλέγουν αδύναμους ανθρώπους;

Γιατί ορισμένοι δυναμικοί άνθρωποι επιλέγουν αδύναμους ανθρώπους;

Δυναμικός είναι ο άνθρωπος, ο οποίος αντιμετωπίζει με όρια και σεβασμό τα ζητήματα της ζωής του.  Δυναμικός δεν είναι κάποιος που δεν λυγίζει, αλλά εκείνος που  προσπαθεί να βρει τη λύση στο πρόβλημα που παρουσιάζεται στη ζωή του, σε οποιαδήποτε συναισθηματική κατάσταση κι αν βρίσκεται. Αδύναμος είναι εκείνος που σε κάθε λύση βλέπει κι ένα πρόβλημα, οπότε νιώθει ανήμπορος να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα,  γιατί τα γεγονότα τον ξεπερνούν.

Στα ζευγάρια πρέπει να υπάρχει αρμονία. Αν ένας άνθρωπος που αναλαμβάνει την ευθύνη να αναζητά λύσεις στα θέματα της ζωής του, επιλέγει έναν άνθρωπο που αδυνατεί να δει την ευθύνη του, κάτι σημαίνει και για τους δυο τους.

Και οι δυο προβάλουν ο ένας στον άλλον τις επιθυμίες που έχουν στη φαντασίωσή τους για τον εαυτό τους. Ο δυναμικός άνθρωπος προβάλει την ιδανική εικόνα που έχει για το ζευγάρι, όπου στη φαντασίωσή του είναι ο γονιός που θα ήθελε να έχει, ο αδύναμος προβάλει την ανάγκη του να δυναμώσει μέσω του άλλου.

Έτσι όμως, ερωτεύονται τις φαντασιώσεις τους στον άλλον, ερωτεύονται δηλαδή τον εαυτό τους στον άλλον. Και όταν ανακαλύπτουν ότι το πρόσωπο δεν ανταποκρίνεται στην φαντασίωσή τους  να παίξει σε ένα σενάριο, επέρχεται η ρήξη.

Συνειδητοποιώντας ότι κανείς δεν θα σας προσφέρει τα πάντα, ώστε να αναζητάτε καθρέφτες που καθρεφτίζουν τις επιθυμίες σας και εκτιμώντας τους ανθρώπους για αυτό που σας έδωσαν στο παρελθόν και τον εαυτό σας που τα δεχτήκατε, είναι πιο εύκολο να αναρωτηθείτε αν αγαπάτε τον άλλον άνθρωπο για αυτό που είναι, γιατί αυτό που είναι σας αξίζει και σας ταιριάζει. Από την άλλη, αναγνωρίζοντας ότι τη δύναμη σας την αναζητάτε μέσα σας κάθε φορά που επιβεβαιώνετε τον εαυτό σας για ό,τι έχετε καταφέρει στη ζωή σας, αναζητάτε ανθρώπους που η δύναμή τους είναι η δέσμευση, η σύνδεση, η αφοσίωση στη ζωή τους.

Αγγελική Μπολουδάκη