Φίλος με το θαύμα
20 Μαρτίου 2018
Θεός τα φροντίζει όλα τελικά…
21 Μαρτίου 2018

Για κάθε καλό που συμβαίνει, κάτι άλλο καλό ακολουθεί

Αν μάθατε ότι μετα το καλό που θα σας συμβεί, θα επέλθει καταστροφή, δεν νιώθετε άνετα όταν αισθάνεστε καλά, όταν πετυχαίνετε, όταν δημιουργείτε.

Ένας μικρός μάγος μέσα μας δεν σας βοηθάει να αναγνωρίσετε ότι η ζωή είναι θαύμα, αλλά σας επηρεάζει με τις προλήψεις του.

Νιώθετε δύσκολα, πιέζεστε, αναλώνεται η σκέψη και το συναίσθημά σας κάθε φορά που νιώθετε καλά. Δεν εστιάζεστε σε αυτό που συμβαίνει, στους τρόπους για να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε πάνω σε αυτό. Δεν οργανώνετε την σκέψη σας ώστε να έχετε ωφέλεια από αυτό, ούτε φυσικά  το υποστηρίζετε.

Ο φόβος της απειλής ή της τιμωρίας σας σταματά. Η έλξη από καταστάσεις που αποτελούν τον τιμωρό της συνείδησής σας είναι μοιραία. Η αυτοεκπληρούμενη προφητεία, που όσο την επικαλείστε, τόσο την επιδιώκετε, οπότε αναπόφευκτα συμβαίνει, σας φυλακίζει στους φόβους σας. Μοιάζετε με τον ελέφαντα του τσίρκου όπου, ενώ οι διαστάσεις του είναι τεράστιες, εσείς φυλακίζετε τον εαυτό σας σε μια μετριότητα, προκειμένου να μην έρθετε σε επαφή με τη δύναμή σας και επακολουθήσει το μοιραίο.

Όσο αποδέχεστε κάθε πτυχή του εαυτού σας,  όσο σας εκτιμάτε, όσο σχετίζεστε με ανθρώπους που πιστεύουν στην αξία σας, που έχουν την ικανότητα να σας δουν πέρα από τους φόβους σας και τους δικούς τους, τόσο πιο σίγουρος αισθάνεστε. Δεν αναλώνεστε σε ό,τι δεν χρειάζεται, αλλά εστιάζετε εκεί που επιθυμείτε.

Η εμπιστοσύνη και η ασφάλεια που δημιουργείτε μέσα από υγιείς συνθήκες κάνει τις προλήψεις να υποχωρούν. Το αίσθημα ότι το καλό που δημιουργείτε το απολαμβάνουν κι άλλοι, σας κάνει να αισθάνεστε καλός και υγιής. Η λογική ότι το καλό έχει μια δυναμική που αντανακλάται όπου το κλίμα είναι δεκτικό σας πείθει να επιμένετε σε ό,τι σας εξελίσσει, σας ωφελεί, σας κάνει καλύτερο άνθρωπο, γνωρίζοντας ότι η ζωή μας δίνει ευχάριστες εμπειρίες όπως και μαθήματα για να βελτιωνόμαστε.

Αγγελική Μπολουδάκη – Ειδικός Ψυχικής Υγείας