Αποδοχή και κατανόηση εκείνου που είσαι
19 Μαρτίου 2018
Τα όνειρα…
20 Μαρτίου 2018

Εγγύτητα και φόβος

Πως είναι δυνατό να προσεγγίσω τον άνθρωπο που θέλω, να έρθω κοντά του, να αισθανθώ ένα μαζί του, να αξιοποιήσω ό,τι αισθάνομαι από το μοίρασμά μας, χωρίς να χάσω τον εαυτό μου, χωρίς να πάθω κακό από εκείνον, χωρίς να απορριφθώ;

Ο φόβος απώλειας του Εγώ σου, όπως και ο φόβος μήπως περιοριστείς στη μοναξιά σου δημιουργούν συγκρούσεις μέσα σου. Δεν σε αφήνουν να αφεθείς ελεύθερος, δεν σε βοηθούν να βουτάς στην κάθε στιγμή αξιοποιώντας την όπως είναι.

Στο μυαλό σου δημιουργείς σενάρια, φανταστικά τα περισσότερα, άλλοτε υπερβολικά και άλλοτε απαξιωτικά αυτού που ζεις, και η πραγματικότητα όπως είναι σου διαφεύγει.

Η ανάγκη σου να καταφύγεις σε μια γνώριμη μοναξιά σε κάνουν να επιλέγεις  ανθρώπους που νιώθουν ασφαλείς στη μοναξιά τους οπότε οι φόβοι σου δικαιώνονται. Κάθε φορά που προσεγγίζετε ο ένας τον άλλον συνδέεστε με τα αγκάθιά σας, οπότε μοιραία απομακρύνεται πότε ο ένας πότε ο άλλος. Δεν συναντιέστε για να συνδεθείτε ουσιαστικά.

Το μυαλό σας δεν είναι ελεύθερο να αφεθείτε στην αγάπη. Προβάλετε τις φαντασιώσεις σας και με αυτές σχετίζεστε. Ένας νους γεμάτος πληροφορίες από μνήμες απαγορεύει την πρόσβαση στην αγάπη.

Ένα φλιτζάνι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μόνο όταν είναι άδειο. Κι ένας νους γεμάτος προκαταλήψεις,  στερεότυπα, φόβους ακρωτηριάζουν την επιθυμία σου να αγαπήσεις. Η αγάπη δεν είναι κάτι διανοητικό είναι αίσθημα, ειναι βίωμα που κυλάει και ρέει. Η αγάπη μόνο σε ένα περιβάλλον ελευθερίας ανθίζει. από δυο ελεύθερους ανθρώπους που τους ενδιαφέρει να αφοσιωθούν σε αυτό που νιώθουν με σοβαρότητα, προσοχή, φροντίδα και δόσιμο καρδιάς.

Αγγελική Μπολουδάκη – Ειδικός Ψυχικής Υγείας