Η παραβολή του αετού
12 Αυγούστου 2019
«Ο άνθρωπος είναι η απάντηση, όποια κι αν είναι η ερώτηση»
19 Αυγούστου 2019

Να επιλέγεις τη ζωή, να διασκεδάζεις χωρίς αλκοόλ

O 15χρονος Σήφης είπε ΟΧΙ, επέλεξε το χορό και την ζωή​

H Kρήτη εδώ και χρόνια κρατά μια δραματική πρωτιά στα τροχαία δυστυχήματα ενώ μόνο φέτος 44 συνάνθρωποι μας, ανάμεσά τους παιδιά 18, 19 και 20 ετών, έχουν χάσει τη ζωή τους στο δρόμο.

Αυτές τις ημέρες, από άκρη σε άκρη του νησιού, έχουν διοργανωθεί παραδοσιακά κληντικά γλέντια και πανηγύρια στα οποία δυστυχώς έχει εμφανιστεί η νεόκοπη συνήθεια της “κούπας” χωρίς τους οδηγούς που έχουν  καταναλώσει αλκοόλ, να αφήνουν το “τιμόνι” σε κάποιον από την παρέα που δεν έχει καταναλώσει αλκοόλ.

Αλκοόλ και οδήγηση αυξάνουν κατακόρυφα τις πιθανότητες πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος και αυτήν ακριβώς την ιδιότυπη κατάσταση που επικρατεί στο νησί, ειδικά τις μέρες αυτές, αποκαλύπτει σε μόλις 4,5 λεπτά η ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Στροφες» του Γιάννη Μπλέτα, σε παραγωγή του δήμου Αγ.Βασιλείου Ρεθύμνου.

 Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο 15χρονος Σήφης, που πηγαίνοντας με την οικογένεια του από την εκκλησία στο γαμήλιο γλέντι παθαίνει κρίση πανικού βλέποντας δεξιά κι αριστερά εικονοστάσια, σημεία δηλαδή που εκτυλίχθηκαν οικογενειακές τραγωδίες και ανθρώπινα δράματα. Ήχοι από χαρμόσυνα τσουγκρίσματα ποτηριών συνδυάζονται με ήχους πένθιμων καμπάνων.

Τελικά ο 15χρονος Σήφης ηρεμεί αφού επιλέγει τη ζωή, συνεχίζει να χορεύει και αρνείται το αλκοόλ ακόμα κι από το χέρι του ιδιου του πατέρα του.

 

Ευχαριστώ: https://flashnews.gr/post/398426/krhth-to-binteo-gia-tis-koypes-to-alkool-ta-glentia-kai-ta-dramata-sta-eikonostasia

Στροφές – η ταινία μικρού μήκους "γροθιά".

H Kρήτη κρατά χρόνια τη δραματική πρωτιά στα τροχαία δυστυχήματα. Ειδικά στους νέους.

Publicată de Σημείο / By Ble Productions pe Luni, 12 august 2019