Υγιεινός τρόπος ζωής
26 Φεβρουαρίου 2019
Όταν τακτοποιώ μία ανθοδέσμη για να τη ζωγραφίσω, σταματώ στην πλευρά που δεν έχω προβλέψει
27 Φεβρουαρίου 2019

Να μας αγαπήσουμε, να αγαπήσουμε, να αγαπήσουμε πίσω

Μια μητέρα χήρα, ένας νονός παράξενος, σαν νεραϊδονονός… και ένα παιδί που μόλις γεννιέται, ο μικρός Αύγουστος.

«Όταν σήμερα το βράδυ ακουστεί αυτός ο παράξενος ήχος, κάνε μια ευχή στο αριστερό αυτί του μωρού σου και εγώ θα την πραγματοποιήσω»!

Και κάπως έτσι είναι η αρχή της ιστορίας μας αυτής. Η μάνα, η οποία πάντα θέλει και αναζητά την προστασία του παιδιού της, κάνει την καλύτερη ευχή που θα μπορούσε να του δώσει.

«Καμία ανθρώπινη καρδιά ή ψυχή, έξω να μην σε κλείσει»!

  Και ο μικρός μας Αύγουστος μεγαλώνει παίρνοντας την αποδοχή και την αγάπη ως ευκολία και δεδομένη. Αψηφά τις συμβουλές της μάνας του και του νονού του, κάνει φασαρία στο πέρασμά του και αφού ποτέ δεν έχει απώλειες και συνέπειες των πράξεών του, αφήνεται στον δρόμο των εύκολων ηδονών και της άσωτης ζωής. Με το αίσθημα του ανικανοποίητου ως οδηγό και σύμμαχό του, αντιμετωπίζει σχεδόν τα πάντα επιφανειακά και με ακραία συμπεριφορά. Μα πάντα κάτι λείπει στη ζωή του. Σε αυτή τη ζωή που όλοι τον αγαπούν και αυτός κανέναν, ούτε τον ίδιο του τον εαυτό. Ο Αύγουστος είναι ένα παιδί που ενηλικιώνεται μισό. Μέσα από τις επιλογές του, θα δοκιμάσει από τον έρωτα έως το φόνο, και όταν αντιληφθεί πως ποτέ δεν θα γίνει ολόκληρος, θα αποφασίσει να πεθάνει. Σαν από μηχανής θεός εμφανίζεται ο νονός του και του ζητάει πριν την αμετάκλητη απόφαση να κάνει άλλη μια ευχή.

 «Εύχομαι να μπορέσω να αγαπήσω πίσω»!

Ηρεμία και γαλήνη χρειάζεται η ψυχή. Όσο για τις απαντήσεις στα ερωτήματα τα μεγάλα και τα δύσκολα, μέσα σε κάθε έναν από εμάς υπάρχει η πορεία του δρόμου που επιλέγουμε. Τα τραύματα μπορούν να επουλωθούν και αλλαγές να γίνουν όταν θα είμαστε έτοιμοι να δούμε το είδωλό μας στον καθρέπτη γυμνό. Για να μπορέσεις να αγαπήσεις πρέπει να μάθεις να αφουγκράζεσαι και να έχεις υπομονή. Χρειάζεται η καρδια σου να είναι ανοιχτή, να αποδέχεται και να συγχωρεί όχι μόνο τους άλλους γύρω σου, αλλά πρωτίστως τον ίδιο σου τον εαυτό.