Σχέση είναι επικοινωνία
13 Μαρτίου 2018
Η μοναξιά δεν προέρχεται από την απουσία ανθρώπων γύρω μας, αλλά από την αδυναμία να επικοινωνήσουμε τα πράγματα που θεωρούμε σημαντικά. (Carl Jung)
13 Μαρτίου 2018

Υγιής δημιουργικότητα

Εάν η δημιουργικότητά σας αναστέλλεται, προβληματιστείτε μήπως οι στόχοι σας είναι τόσο εξιδανικευμένοι που είναι αδύνατον να τους φτάσετε.

Κυνηγάτε ένα τέλειο αποτέλεσμα και δεν χαίρεστε με την όλη διαδικασία, δεν απολαμβάνετε το ταξίδι των προσπαθειών σας.

Δεν επενδύετε στη σύνδεση σας με αυτό που δημιουργείτε αλλά κοιτάτε πάνω από αυτό, τον στόχο που προσπαθείτε να πετύχετε.

Νιώθετε ανελεύθερος, δεν χαίρεστε, δεν συνδέεστε, οπότε πως να εξελιχθεί κάτι που το κοιτάτε σαν αυτοσκοπό για να πετύχετε κάτι μέσα από αυτό; Επιβεβαίωση, ανάγκη για αγάπη, επιθυμία για αυτονομία κ.α

Κάθε φορά που απολαμβάνετε το ταξίδι των προσπαθειών σας, που γίνεστε ένα με αυτό, που δίνεστε και από αυτό το δόσιμο νιωθετε πιο κερδισμένοι, αισθάνεστε ένα αίσθημα πληρότητας που σας δικαιώνει. Δεν σας ενδιαφέρει η νίκη, αλλά η ουσία αυτού που ζείτε. Δεν σας ενδιαφέρει να κατακτήσετε κάτι, γιατί αυτό που νιώθετε σας δικαιώνει. Κι όταν η επιτυχία δεν είναι αυτοσκοπός, δεν εξαρτάστε, δηλαδή, από αυτήν για να αισθανθείτε καλά, εκείνη έρχεται σαν από μόνη της. Και εσείς δεν την χρησιμοποιείτε για να προβληθείτε, αλλά την συντροφεύετε, νιώθοντας δικαιωμένος -η.

Αγγελική Μπολουδάκη – Ειδικός Ψυχικής Υγείας