Η υπερβολική ανεξαρτησία είναι αντίδραση στο τραύμα
27 Μαρτίου 2023
Όταν συνειδητοποίησα…
24 Απριλίου 2023

Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα…

Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα, σε είδα να κρεμάς την πρώτη μου ζωγραφιά στο ψυγείο κι αμέσως ήθελα να ζωγραφίσω την επόμενη.

Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα, σε είδα να φροντίζεις ένα αδέσποτο γατάκι κι έμαθα ότι είναι καλό να είσαι ευγενικός με τα ζώα.

Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα, σε είδα να φτιάχνεις για μένα το αγαπημένο μου γλυκό κι έμαθα ότι τα μικρά πράγματα μπορεί να έχουν ξεχωριστή σημασία στη ζωή.

Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα, σε είδα να  φτιάχνεις φαγητό και να το πηγαίνεις σε ένα φίλο που ήταν άρρωστος κι έμαθα ότι όλοι μας πρέπει να νοιαζόμαστε και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλο.

Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα, σε είδα να φροντίζεις το σπίτι μας κι όσους ζούμε σε αυτό κι έμαθα ότι πρέπει να εκτιμάμε ό,τι μας προσφέρεται.

Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα, σε είδα να αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου,  ακόμα κι όταν οι καταστάσεις ήταν δύσκολες κι έμαθα ότι πρέπει να είμαι υπεύθυνο άτομο όταν μεγαλώσω.

Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα, σε είδα να κλαις κι έμαθα ότι κάποια πράγματα στη ζωή πληγώνουν, αλλά έχουμε δικαίωμα να κλαίμε.

Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα, σε είδα να νοιάζεσαι και επιθύμησα να είμαι όλα εκείνα που μπορούσα να είμαι.

Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα, σε παρακολουθούσα κι έμαθα τα περισσότερα μαθήματα ζωής, που είχα ανάγκη να μάθω, ώστε να γίνω καλύτερος και πιο δημιουργικός άνθρωπος.

Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα, σε παρατηρούσα και ήθελα να σου “Σε ευχαριστώ για όλα τα πράγματα που είδα όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα”.

Mary Rita Schilke Sill