Οι ρόλοι αλλάζουν
15 Ιουνίου 2018
Οι άνθρωποι αλλάζουν όταν αγαπάνε
16 Ιουνίου 2018

Πως θα καταλάβω αν μια σχέση είναι υγιής;

Αγάπη σημαίνει αλλάζουμε μαζί.

Στις υγιείς σχέσεις οι άνθρωποι προχωράνε, κάνουν από κονού βήματα σε προσωπικό, επαγγελματικό, κοινωνικό επίπεδο, πάνε τη ζωή τους πιο πέρα.

Η σχέση που εμπεριέχει αλήθεια, που οι άνθρωποι εκφράζουν μεταξύ τους αλήθειες, που ακούνε αυτές τις αλήθειες και αναλαμβάνουν την ευθύνη τους, είναι μια σχέση που δίνει χαρά και στους δυο.

Η σχέση που νιώθετε ότι καταλαβαίνετε και νιώθετε ο ένας τον άλλον, επειδή η επικοινωνία σας έχει κοινούς κώδικές, είναι μια σχέση που προσφέρει ισχυρό συναισθηματικό κράτημα.

Η σχέση που οι ανάγκες και οι επιθυμίες και των δυο αναγνωρίζονται, γίνονται σεβαστές και εκτιμώνται, είναι σχέση αξίας.

Μια σχέση που σε εξελίσσει, που η ποιότητά της και η αλήθειά της σε προχωράνε σαν άνθρωπο, σε βελτιώνουν σαν δημιουργό, είναι μια υγιής σχέση.

Μια σχέση που αλλάζετε μαζί, βελτιώνοντας καθένας τον εαυτό του, όπου αναλαμβάνετε την ευθύνη να εξυγιάνετε την αγάπη σας, βάζοντας στην άκρη ό,τι την εμποδίζει, είναι μια σχέση ασφάλειας.

Κάθε υγιής σχέση έχει θετική επίδραση στον ψυχισμό σου. Νιώθεις σίγουρος για τον εαυτό σου, σε εμπιστεύεσαι, νιώθεις πιο δημιουργικός, αισθάνεσαι πιο ελεύθερος να είσαι ο εαυτός σου. Η θετική επίδραση δεν περιορίζεται μόνο σε σένα και τον άνθρωπό σου αλλά αντανακλάται στο περιβάλλον σου. Νιώθεις περισσότερο οικεία με τους άλλους ανθρώπους, έχεις περισσότερη εμπιστοσύνη να ανοιχτείς σε προσωπικό, επαγγελματικό, κοινωνικό επίπεδο, γιατί ενισχύεται το αίσθημα ακεραιότητάς σου.

Μια υγιής σχέση αντανακλά αυτό που αισθάνεσαι για τον εαυτό σου.

Αγγελική Μπολουδάκη – Ειδικός Ψυχικής Υγείας