Να πάρεις τη ζωή σου αγκαλιά και να τη φιλήσεις
16 Σεπτεμβρίου 2018
Σωστό είναι…
18 Σεπτεμβρίου 2018

Δώρο ζωής η ζωή μας

 

Δώρο ζωής η ζωή μας

Δώρο ζωής η ελευθερία μας, αποτέλεσμα συμφιλιώσεων με τον εαυτό μας.

Δώρο ζωής το παρελθόν μας, πλούτος εμπειριών, θησαυρός αναμνήσεων, απόσταγμα σοφίας.

Δώρο ζωής τα βιώματά μας, θετικά ή δυσάρεστα, προβλέψιμα ή μη αναμενόμενα, ενισχύουν την επιθυμία μας για ζωή.

Δώρο ζωής οι άνθρωποι που μας αγάπησαν βαθιά, ανεξάντλητη πηγή αγάπης που αγκαλιάζει προστατευτικά την επιθυμία μας για έρωτα, αγάπη, δημιουργία.

Δώρο ζωής οι άνθρωποι που πίστεψαν σε μας, ισχυρή δύναμη που κυβερνά το πηδάλιο των αποφάσεων και των επιλογών μας.

Δώρο ζωής οι άνθρωποι που μας αποδέχτηκαν, που είδαν σε μας την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας,  ένωσαν μέσα μας ό,τι είχε ραγίσει.

Δώρο ζωής οι άνθρωποι που θυσιάστηκαν για μας, μας έμαθαν να προσφέρουμε απλόχερα την αγάπη μας σε όσους αγαπάμε και τη «θυσία» μας να την αισθανόμαστε σαν έκφραση τιμής, προσωπικής αγαλλίασης, ειρήνης με τον εαυτό μας.

Δώρο ζωής οι άνθρωποι που έκαναν λάθη στον τρόπο που σχετίστηκαν μαζί μας. Γίναμε πιο ευγενικοί, πιο στοργικοί, πιο προσεκτικοί στα συναισθήματα των ανθρώπων που αγαπάμε. Μάθαμε τι δεν θέλουμε, τι μπορεί να πληγώσει τους ανθρώπους που αγαπάμε. Χάρη στη σχέση μαζί τους, χάρη σε αυτά που τόσο γενναιόδωρα μας πρόσφεραν, ακόμα και χάρη στον πόνο, τολμάμε χωρίς ενοχή στον έρωτα, εκστασιαζόμαστε από την αγάπη.

Δώρο ζωής τα δικά μας τα λάθη, μάς έκαναν σοφούς, ανοιχτούς στην αλλαγή, δεκτικούς σε μια αρμονία που γαληνεύει την ψυχή μας.

Δώρο ζωής οι χαρές μας, οι νίκες μας, οι διακρίσεις μας, όπως και οι λύπες μας κι οι πίκρες μας. Δώρο ζωής οι θυμοί μας, οι φόβοι μας, κατανοήσαμε χάρη σε αυτούς πως αν αγκαλιάσουμε τον πόνο μας, αν πάψουμε να τον επικρίνουμε και να τον απορρίπτουμε, δεν νιώθουμε ενοχές που αισθανόμαστε και βιώνουμε ως δώρο ζωής τη ζωή μας.

Αγγελική Μπολουδάκη – Ειδικός Ψυχικής Υγείας