Η Νεφέλη δεν μιλάει… μόνο τραγουδάει…
16 Σεπτεμβρίου 2019
Ένα παιδί χρειάζεται να γνωρίζει…
19 Σεπτεμβρίου 2019

Κατανόησε τα συναισθήματά σου

Η πικρία σου ζητά να δεις με επιείκεια τον εαυτό σου για να γλυκάνεις μέσα σου. Όταν δεν επικρίνεις τον εαυτό σου, σε κατανοείς, κατανοείς και τους άλλους.

H δυσαρέσκεια σου λέει ότι ζεις στο παρελθόν, ελπίζοντας ότι θα μπορούσες να το αλλάξεις.  Εκείνο που έχεις ανάγκη είναι να αγκαλιάσεις με επιείκεια τον εαυτό σου.  Συγχωρώντας σε, συγχωρείς και τους άλλους. Συγχωρώντας, δημιουργείς χώρο για το “μαζί”. Καλλιεργώντας στις μνήμες σου σεβασμό και εκτίμηση, επιτρέπεις στην ευγνωμοσύνη να σε περιβάλλει και να νιώσεις όμορφα στο σήμερα.

Η δυσφορία σου δείχνει ότι μια αλλαγή είναι ώριμη να γίνει και ότι χρειάζεται να προσέξεις αυτή τι στιγμή τι συμβαίνει, γιατί σου δίνεται η δυνατότητα να αλλάξεις, να κάνεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συνήθως έκανες.

Ο θυμός σου ζητά να σεβαστείς τα όριά σου. Σου επισημαίνει να μην έχεις προσδοκίες από τον εαυτό σου και τους άλλους. Να εκτιμάς και να συνδέεσαι με την εκτίμηση που νιώθεις στις αλληλεπιδράσεις σου με τους άλλους. Σε προειδοποιεί να σέβεσαι τον εαυτό σου, να βάζεις όρια, να δέχεσαι τα όρια των άλλων, να αναγνωρίζεις το σεβασμό. Να ενδιαφέρεσαι για τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου. Σε τοποθετεί στο κέντρο σου, ώστε να νοιαστείς για αυτό που είσαι εσύ για να το ολοκληρώσεις.

Η απογοήτευση σου δείχνει ότι δεν παραιτείσαι από κάτι όπου δεν υπάρχει αρμονία, εκτιμώντας κάθε δώρο του, γιατί τοποθετείς σε αυτό μια προσδοκία σου. Σου λέει ότι πρέπει να μάθεις να αφήνεις  με ευγνωμοσύνη, να εκτιμάς τι πραγματικά έχεις ανάγκη, να σέβεσαι την επιθυμία σου.

Η ενοχή σου λέει ότι ζεις τη ζωή σου σύμφωνα με προσδοκίες για αυτό που θα έπρεπε να είσαι. Η ενοχή γίνεται έγνοια όταν αποφασίζεις για αυτό που θέλεις, όταν γνωρίζεις τον εαυτό σου και τις επιθυμίες σου.

Η ντροπή σου δείχνει ότι εσωτερικεύεις τις πεποιθήσεις των άλλων ανθρώπων για αυτό που θα έπρεπε να είσαι ή για το ποιος είσαι και ότι χρειάζεσαι να επανασυνδεθείς με την προσωπική σου αλήθεια.

Το άγχος σου δείχνει ότι χρειάζεται να αφυπνιστείς τώρα και ότι χρειάζεται να είσαι παρών -ούσα στη ζωή σου. Σου δείχνει ότι πρέπει να ξεκολλήσεις από το παρελθόν ή από το φόβο του μέλλοντος και να χαρείς την κάθε στιγμή που ζεις, με σεβασμό σε αυτό που είναι και είσαι, χωρίς να έχεις απαιτήσεις από σένα ή από αυτήν.

Η θλίψη σου δείχνει τον υπερβολικό βαθμό που νοιάζεσαι για τους άλλους, για τον κόσμο γύρω σου. Σου δείχνει ότι χρειάζεται να νοιαστείς για σένα με την ίδια φροντίδα που νοιάζεσαι τους άλλους.

Τα συναισθήματά μας έχουν ανάγκη από την κατανόησή μας. Κάθε συναίσθημα είναι καλό, αν δούμε την ωφέλειά του, την αξία της ύπαρξής του.

Ελεύθερη μετάφραση, προσαρμογή: Αγγελική Μπολουδάκη