Οι συγκρούσεις που γίνονται μέσα σε σχέσεις που είναι συνεργατικές και όχι ανταγωνιστικές μπορεί να χαρακτηριστούν ως και απολαυστικές
20 Οκτωβρίου 2019
Αγαπημένα μας παιδιά. Συγχωρήστε μας.
22 Οκτωβρίου 2019

Αγαπητά κορίτσια, ζήστε τη ζωή σας όπως εσείς θέλετε.

Αγαπητές μου μου κόρες: Μην γίνετε σαν και εμένα.

Μην ξοδέψετε τα χρόνια της νεότητας σας προσπαθώντας να ευχαριστήσετε όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό σας.

Μην ξοδεύετε το χρόνο σας προσπαθώντας να τα κάνετε όλα σωστά, να είστε το κατάλληλο άτομο, έτσι ώστε οι άλλοι να σας αποδεχτούν.

Μην ορίζετε τον εαυτό σας βάσει όσων πιστεύετε ότι θέλουν οι άλλοι από εσάς, βάσει του τι προσδοκούν οι άλλοι από εσάς.

Μην παγιδευτείτε στο ρόλο του ανθρώπου που ζει για να ευχαριστεί τους άλλους. 

Μην ανησυχείτε τόσο προσπαθώντας να κάνετε κάποιον να σας αγαπήσει, ξεχνώντας ότι είστε ήδη αξιαγάπητες. .

Μην ανησυχείτε για το πώς θα κερδίσετε την αποδοχή κάποιου – ούτε του δασκάλου σας, ούτε κάποιου προπονητή, ούτε του αγοριού σας ή της φίλης σας ή του φίλου σας, ούτε καν του γονέα σας – επειδή την αξίζετε έτσι και αλλιώς.

Όταν ήμουν στην ηλικία σας, προσπαθούσα σκληρά να είμαι όλο το πακέτο. Ήθελα να παίρνω καλούς βαθμούς, γιατί νόμιζα πώς η είσοδος σε ένα καλό κολέγιο θα ευχαριστούσε τη μαμά μου. Προσπάθησα να είμαι ηγέτης στο σχολείο, επειδή ήξερα ότι αυτό θα έκανε τον πατέρα μου περήφανο. Έγινα cheerleader επειδή σκέφτηκα ότι αυτό θα με έκανε αρεστή στους άλλους και έτσι θα με δέχονταν σε κάθε σύλλογο, μόνο και μόνο επειδή θα είχα τους κατάλληλους φίλους.

Και ενώ ήμουν ευτυχισμένη και ζούσα μια σπουδαία ζωή, ένιωθα ανικανοποίητη, γιατί δεν έμαθα ποια είμαι, ποια ήθελα να γίνω, παρά μόνο πολύ αργότερα στη ζωή μου.

Όπως και τα περισσότερα νεαρά κορίτσια, ήθελα – χρειαζόμουν – να ήμουν αρεστή και έτσι έζησα τη ζωή μου με τέτοιο τρόπο, ώστε να γίνει πραγματικότητα. Και όταν σε κάποιον δεν ήμουν αρεστή, όταν δεν συναντούσα τις προσδοκίες κάποιου, αναστατωνόμουν, γινόμουν κομμάτια .

Αυτό που δεν συνειδητοποιούσα τότε ήταν: μπορεί να είσαι το πιο ώριμο, το πιο ζουμερό, το πιο αψεγάδιαστο ροδάκινο σε έναν πάγκο, αλλά σε μερικούς ανθρώπους απλά δεν αρέσουν τα ροδάκινα. Αυτό δεν είχε καμία σχέση με μένα.

Έτσι, αγαπημένες μου κόρες, μην γίνετε σαν εμένα. Μην αφήνετε την φυσική σας ευγένεια να σας εμποδίσει να πείτε όχι σε πράγματα που δεν θέλετε να κάνετε – έτσι θα βρείτε τι σας αρέσει πραγματικά.

Μην δίνεστε στις ανάγκες και στις επιθυμίες σας τόσο, ώστε να αρνείστε στον εαυτό σας απλές απολαύσεις – έτσι θα καταλάβετε τι σας κάνει ευτυχισμένες.

Μην κάνετε δραστηριότητες, για να ικανοποιήσετε τους γονείς σας, τους φίλους σας ή οποιονδήποτε άλλον σας αγαπά – γιατί μπορεί να χάσετε την αληθινή σας κλίση.

Μην προσπαθήσετε να διορθώσετε κάθε κατάσταση, κάθε πρόβλημα, κάθε άτομο που έχει ανάγκες, επειδή δεν είναι αυτή η δουλειά σας ή η υποχρέωσή σας – γιατί πρέπει να μάθετε να καλλιεργείτε υγιείς σχέσεις, όπου υπάρχει ισορροπία ανάμεσα σε αυτό που δίνετε και παίρνετε. Είναι εντάξει να λέτε όχι.

Μην βλέπετε την αξία του εαυτού σας υπό το πρίσμα των αντιλήψεων των άλλων για εσάς.

Μην φοβάστε να αφήσετε κάποιον – αισθανθείτε τον φόβο και χρησιμοποιήστε τον για να σας τροφοδοτήσει να ανακαλύψετε τη θέση σας σε αυτόν τον κόσμο

Είστε ήδη ευγενικές. Είστε ήδη συμπονετικές. Και είστε ήδη τόσο αξιαγάπητες .

Απελευθερώστε τον εαυτό σας από τα δεσμά των προσδοκιών οποιουδήποτε άλλου τώρα, έτσι ώστε να μπορείτε να βρείτε την καλύτερη δυνατή για εσάς ζωή, νωρίτερα από ό,τι το έκανε η μαμά σας.

Αγαπημένες μου κόρες, μην γίνετε σαν εμένα.

Επειδή μου πήρε πολύ χρόνο, αλλά τελικά κατάλαβα ότι άξιζα πολλά περισσότερα από το να ζω για να έχω την αποδοχή των άλλων και την έγκριση τους.

Ζώντας μια ζωή όπως την θέλω εγώ για μένα, είναι τόσο καλύτερα.