Το σύμπτωμα του παιδιού σας έρχεται με μια ευχή, να επικοινωνήσει κάτι σε σας, ώστε να το ακούσετε και να βοηθήσετε τόσο εκείνο όσο να βοηθηθείτε κι εσείς
5 Μαρτίου 2020
Ιός της πνευμονίας Corona
7 Μαρτίου 2020

Αγαπάς τον εαυτό σου…

Αγαπάς τον εαυτό σου όταν είσαι ειλικρινής μαζί σου. Όταν σέβεσαι τις αλήθειες σου και τις υποστηρίζεις. Όταν στις σχέσεις σου είσαι αληθινός και εκφράζεσαι με ειλικρίνεια για ό,τι σε αφορά. Όταν ακούς αλήθειες που σε βοηθούν να είσαι ο εαυτός σου, αλήθειες όχι πάντα ευχάριστες, που όμως  σε φέρνουν σε επαφή με το βαθύτερο είναι σου. Όταν τις δέχεσαι αυτές τις αλήθειες σαν κάτι δικό σου που σε βελτιώνει. Αγαπάς τους άλλους όταν σέβεσαι τις δικές τους αλήθειες για τον εαυτό τους. Όταν δεν φοβάστε ο ένας την κρίση του άλλου αλλά προσπαθείτε να καταλάβετε, να κατανοήσετε, να αλλάξετε για να συναντηθείτε. Όταν η σχέση κρατά στον χρόνο, εμπεριέχοντας τις επώδυνες αλήθειες που μοιράζεστε, εμπεριέχοντας και τις συγκρούσεις από αυτές, τότε σημαίνει πως είναι αληθινή. Σε αυτήν την περίπτωση, η σωματική σας σύνδεση είναι σύνδεση ψυχής.

Αγαπάς τον εαυτό σου όταν του επιτρέπεις να χαίρεται. Όταν κάνεις αυτό που σε ευχαριστεί. Όταν απολαμβάνεις την ελευθερία σου.  Όταν τα πρέπει σου γίνονται “πρέπει να κάνω ό,τι νιώθω” και όχι “πρέπει να κάνω ό,τι φαίνεται καλό στους άλλους”. Αγαπάς τους άλλους όταν χαίρεσαι με την ελευθερία τους, με ότι κάνουν που τους ευχαριστεί Όταν χαίρεσαι που χαίρονται. Όταν εκτιμάς την ελευθερία που απολαμβάνουν. Η συναισθηματική σας επικοινωνία είναι σύνδεση ψυχής.

Αγαπάς τον εαυτό σου όταν είσαι σε επαφή με το είναι σου. Όταν εξελίσσεις αυτό που είσαι σύμφωνα με την επιθυμία σου. Με σεβασμό σε κάθε πτυχή του εαυτού σου, προκειμένου να την ξεδιπλώσεις με τόλμη και ειλικρίνεια. Αγαπάς τους ανθρώπους σου όταν καταλαβαίνεις αυτό που είναι οι ίδιοι, όταν αντιλαμβάνεσαι πλευρές που δεν είναι ορατές σε εκείνους και τους βοηθάς να εξελιχθούν σε αυτό που είναι με χαρά για αυτό που είναι και γίνονται. Όταν τολμάς να βουτήξεις στην ψυχή τους και με κάθε ρίσκο τους φανερώνεις τις αλήθειες που νιώθεις. Όταν δέχεσαι αυτό που βλέπουν οι ίδιοι σε σένα και αναλαμβάνεις την ευθύνη να το εξελίξεις. Η πνευματική σας επικοινωνία είναι σύνδεση ψυχής.

Αγγελική Μπολουδάκη – Ειδικός Ψυχικής Υγείας