Σαν να πέρασε μία ολόκληρη αποφευκτική γενιά από μπροστά μου, με τις δικές της «βαλίτσες», αλλά και με τις καλύτερες των προθέσεων βεβαίως, και ευτυχώς η ελπίδα της νέας γενιάς που είναι σε καλύτερη επαφή με τα συναισθήματα, όλα τα συναισθήματα, τα επιτρέπει, τα εκφράζει, τα αγκαλιάζει, τα αντέχει!
17 Ιανουαρίου 2021
Ίσως όλοι οι δράκοι της ζωής μας να είναι πριγκίπισσες, που δεν προσμένουν παρά την ώρα που θα μας δουν όμορφους και τολμηρούς
22 Ιανουαρίου 2021

Ημέρα αγκαλιάς σήμερα

Όταν ένας άνθρωπος μοιράζεται μια αλήθεια του και για την ακρίβεια μοιράζεται τον πόνο του, διάφορες παρορμήσεις μας κάνουν να μην τον σεβόμαστε. Παρόρμηση να βγάλουμε ό,τι απωθημένα έχουμε για την μητέρα μας, για τον πατέρα μας, για τους άντρες, για τις γυναίκες, για το φεμινισμό, για την πατριαρχία και για πολλά άλλα. Η ευθύνη να μην μεταθέτουμε αλλά να θεραπεύουμε ό,τι πρέπει να θεραπευτεί χρειάζεται κι αυτή την αγκαλιά της.

Όταν ένας άνθρωπος ανοίγει την ψυχή του και μοιράζεται τον πόνο του, χρειάζεται αγκαλιά, ιερότητα, σεβασμό, δικαιοσύνη με πράξεις.

Όπως αγκαλιά χρειάζεται και κάθε απωθημένο που έχουμε και δημοσιεύουμε για αυτό το θέμα.  Αγκαλιά χρειάζονται τα απωθημένα μας,  με την έννοια να αναγνωρίσουμε την πηγή τους, να σεβαστούμε τα συναισθήματά μας και να τα θεραπεύσουμε. Μεταθέτοντας, ο πόνος διαιωνίζεται, προβάλλεται αλλού και δεν σεβόμαστε ούτε τον εαυτό μας ούτε τον πόνο του άλλου. Αν τον σεβόμασταν πραγματικά, με διάφορους αθόρυβους τρόπους θα αγκαλιάζαμε την αλήθεια που έκφρασε η κοπέλα για αυτό που της συνέβη, τον πόνο της, δίνοντάς τους την αξία που έχουν. Γνωρίζουμε άλλωστε ότι κάθε ένταση πυροδοτεί την οδύνη και δεν αφήνει την πληγή να επουλωθεί.

Ημέρα αγκαλιάς σήμερα, ημέρα σεβασμού για κάθε αλήθεια, για κάθε συναίσθημα που όταν τα αγκαλιάζουμε με ιερότητα και σεβασμό, νιώθουμε συνδεδεμένοι με την αλήθεια μας, με τα συναισθήματά μας, με τους άλλους ανθρώπους.

Αγγέλα Μπολουδάκη