Η καρδιά πονάει όταν μεγαλώνει
6 Ιουνίου 2018
Κατανοώ ή δικαιολογώ;
9 Ιουνίου 2018

Ζήσε

Ζήσε τη ζωή σου μαζί με ανθρώπους που χαίρονται με τις χαρές σου, λυπούνται με τις λύπες σου. Με ανθρώπους που ανταποκρίνονται όταν τους χρειάζεσαι. Με αυτούς που εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους με σεβασμό σε σένα. Με εκείνους που τους ενδιαφέρει να σχετιστούν μαζί σου, όχι για εκείνα που θα αποκομίσουν από εσένα, αλλά γιατί εκτιμούν τη ζωή που μοιράζονται μαζί σου. Με εκείνους που η ανταπόκριση τους σε γεμίζει ευγνωμοσύνη, γιατί είναι αυτή που έχεις ανάγκη για να νιώσεις χαρά και πληρότητα.

Με εκείνους που σε επιλέγουν και είσαι η προτεραιότητά τους. Με εκείνους που δεσμεύονται μαζί σου γιατί η δέσμευση ανήκει στις αξίες τους και γιατί επιλέγουν εσένα για να δεσμευτούν. Όπου προστατεύουν τα συναισθήματά τους για σένα και δεν αφήνουν τους φόβους τους να επηρεάσουν την αγάπη τους, όπως και τις γνώμες των άλλων να επηρεάσουν την εμπιστοσύνη τους σε σένα. Με εκείνους που οι αλήθειες που εκφράζουν αφορούν στα συναισθήματα τους για τις συμπεριφορές σου και όχι στις κρίσεις τους για την προσωπικότητά σου και οι διαφωνίες τους εκφράζονται με τρόπο που δεν σε ακυρώνουν, αλλά με επιχειρήματα και σεβασμό στην ανάπτυξή σου. Με εκείνους που η συγγνώμη τους εκφράζει την πραγματική τους μετάνοια και όχι την μεταμέλεια που η επιφανειακή αλλαγή της σκέψης δεν αλλάζει τη συμπεριφορά. Με εκείνους που οι αξίες τους ταιριάζουν με τις δικές σου.  Που ανταποκρίνονται στα όρια σου. Στην προσωπική σου ανάπτυξη. Όπου σε περιλαμβάνουν σε ό,τι κάνουν και σου δίνουν χώρο να αναπτυχθείς.

Με αυτούς που οι αρχές τους διαπνέονται από τα ίδια ιδεώδη με τα δικά σου. Όπου η ηθική τους δεν προσδιορίζεται από τις εκάστοτε ανάγκες τους, αποσκοπώντας να σε χρησιμοποιήσουν για τις ανάγκες τους. Με όσους δίνουν την προσωπική τους μάχη με τα εσωτερικά τους «τέρατα», για να μην πληγώνουν την αγάπη, ξεριζώνοντας κάθε αγριόχορτο που φυτρώνει είτε μέσα τους είτε στο περιβάλλον τους και το οποίο παρεμποδίζει την καλλιέργεια της αγάπης τους.

Με αυτούς που βροντοφωνάζουν την επιθυμία τους για σένα και στη συνέχεια βουτούν στην ψυχή σου αγγίζοντάς την με άηχους τρόπους, που εκκωφαντικά δονούν στην καρδιά σου, κρατώντας γεμάτο το περιεχόμενο της και συμπαγές το περίβλημα της.

Με εκείνους που η προτεραιότητα και η αφοσίωση σας σε αυτό που θέλει ο καθένας σας σας κάνει να δεσμεύεστε με την αγάπη μέσα σας, να εμπιστεύεστε την αγάπη γύρω σας, να αφοσιώνεστε ο ένας στον άλλον.

Με εκείνους που σε ενθαρρύνουν και σε υποστηρίζουν.

Αυτούς αξίζει να τους κρατήσεις στη ζωή σου και να τιμήσεις την αγάπη τους σα φυλαχτό! Οι υπόλοιποι ας είναι απλοί περαστικοί.

Αγγελική Μπολουδάκη