Αν νιώθεις ότι δεν ταιριάζεις σε αυτόν τον κόσμο, είναι γιατί είσαι εδώ για να βοηθήσεις να δημιουργηθεί ένας νέος κόσμος
17 Ιουνίου 2023
Οι συναισθηματικές μας αντιδράσεις μας μαθαίνουν κάτι για τον εαυτό μας
28 Ιουνίου 2023

Η αγάπη δεν έχει να κάνει με τη θυσία εαυτού, αλλά με την αμοιβαία επιθυμία δυο ανθρώπων να είναι μαζί

-Αγαπώ πολύ τον σύντροφό μου. Τον αγαπώ τόσο που αποφάσισα να αφήσω στους γονείς μου το αγαπημένο μου σκυλάκι, γιατί ο ίδιος δεν θέλει τρίχες στο σπίτι του. Στενοχωριέμαι που δεν θα το βλέπω, όμως έμαθα ότι η αγάπη απαιτεί θυσίες.

– Για να αγαπάς έναν άνθρωπο, πρέπει να σέβεσαι τον εαυτό σου. Αν σε σέβεσαι, δεν θα εγκαταλείψεις το ζωάκι σου. Βοήθησε τον  να καταλάβει πόσο πολύτιμη είναι η αγάπη για ένα ζωάκι και αν δεν το καταλάβει, μην προχωρήσεις σε αυτήν την σχέση. Όταν αγαπάς έναν άνθρωπο, δε δέχεσαι να θυσιάσεις ένα κομμάτι από σένα.  Διαφορετικά σε κινεί η ανάγκη, οπότε έλκεις εκείνον που βλέπει την ανάγκη του σε σένα και όχι εσένα.

 

-Η σύντροφός μου με αγαπάει πολύ όπως την αγαπάω κι εγώ. Της είπα ότι δεν μου αρέσουν τα ζώα και εκείνη συμμορφώθηκε, αφήνοντας το ζώο της για να είναι μαζί μου.

-Την αγαπάς όταν τη σέβεσαι. Αν της ζητάς να εγκαταλείψει ένα πλάσμα αγαπημένο για εκείνη, σημαίνει πως της ζητάς να εγκαταλείψει την αγάπη της για ένα κομμάτι του εαυτού της για να είναι μαζί σου. Μεταθέτεις στη σύντροφό σου μια ανάγκη που μόνο ένας γονιός μπορεί να καλύψει, μόνο που δεν είσαι παιδί. Αν την αγαπάς, θα τη σέβεσαι, θα την προστατεύεις από τις παρορμήσεις σου, θα αποτελεί προτεραιότητά σου, θα τη νοιάζεσαι. Τα όρια σου θα αφορούν στην επιθυμία σας για συντροφικότητα, αμοιβαιότητα και ισοτιμία. Αν σε αγαπάει θα σε σέβεται, προσπαθώντας να καταλάβει τι χρειάζεσαι για να είσαι καλά στη σχέση, με φροντίδα, έγνοια, κατανόηση, όρια. Αν αγαπάει το ζώο της, τότε θα το φροντίζει όπως θα φροντίζει και το χώρο που ζει το ζώο της. Αν εγκαταλείπει ένα πλάσμα, θα εγκαταλείψει και σε σένα. Η αγάπη δεν έχει να κάνει με τη θυσία εαυτού, αλλά με την αμοιβαία επιθυμία δυο ανθρώπων να είναι μαζί , προσπαθώντας ο ένας  να καταλάβει τι θέλει ο άλλος,  ώστε να είναι και οι δυο καλά μαζί.

Αγγελική Μπολουδάκη