Πώς νιώθουν τα παιδιά όταν τους φωνάζουμε
16 Ιουλίου 2019
Τα δυο αδέλφια
19 Ιουλίου 2019

ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ…

ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ…

Την έλεγαν Suzanne Eaton. Μία καλλιεργημένη γυναίκα, χαριτωμένη, δραστήρια.
Επισκέφτηκε την πατρίδα μας, την Κρήτη, και σκέφτηκε να τρέξει λίγο στην ομορφιά της φύσης του τόπου μας.
Τι πιο ενδιαφέρον και υγιές στον ελεύθερο χρόνο μας!
Ωστόσο, στη στροφή την ανέμενε η μαύρη, υπόγεια ψυχή…
Ποια κόλαση όπλισε τον στυγερό δολοφόνο, τον μόλις 27 ετών;
Πού είναι οι γονείς και η σύζυγός του να ζητήσουν βοήθεια από ειδικούς για τον διαταραγμένο ψυχισμό του ;
Πού βρίσκονται οι δάσκαλοί του να μας “τον αθωώσουν”, ξεπλένοντας τη συνείδησή τους;
Γιατί η τοπική κοινωνία βουβάθηκε και κουκούλωσε τον “φυσιολογικό και καθ´όλα έντιμο” συντοπίτη της;
Συνεπεία όλων αυτών, γιατί τις απαντήσεις τις νοούμε όλοι, η κάθε μία γυναίκα, όλες μας, θέτει την ακεραιότητά της στην τυχερή ώρα, στιγμή, τόπο και χρόνο.
Είμαστε -εν δυνάμει- Suzanne Eaton .

Ζέττα Αντωνίου

Ευχαριστώ: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=915000332192903&set=a.136181256741485&type=3&theater

 

 

Συγκινητικά μηνύματα που σκιαγραφούν έναν υπέροχο άνθρωπο, δοτικό, καλή επιστήμονα και καλή μητέρα και σύζυγο.

Τα λόγια της μητέρας της Suzanne Eaton που δολοφονήθηκε,  του γιου της και των δυο αδερφών της, παρουσιάζουν το προφίλ και την προσωπικότητα μιας ξεχωριστής γυναίκας που το τέλος της δεν αξίζει σε έναν άνθρωπο με τέτοια πορεία και προσφορά.

Δείτε τα μηνύματα των δικών της ανθρώπων

  Από τη μητέρα της Suzanne, Glynda:

“Από τη μέρα που μου έφεραν τη Suzanne στα χέρια μολις γεννήθηκε, μέσα σε μια κόκκινη χριστουγεννιάτικη κάλτσα, 23 Δεκέμβρη – όχι μισοκοιμισμένη και νυσταγμένη, αλλά με το κεφάλι της ψηλά και τα μάτια της ανοιχτά, αυτό το ενδιαφέρον για τα πάντα γύρω της δεν άλλαξε ποτέ. Ήταν μια χαρά να μοιράζομαι την αγάπη της για τα βιβλία και τη μουσική, να παρατηρήσω τον συνδυασμό μιας ιδιαίτερης φαντασίας με μια ήρεμη, στοχαστική, σταθερή προσωπικότητα. Τα επιτεύγματά της είναι πολλά και ποικίλα: συστηματική κηπουρός, πετυχημένη πιανίστρια, μαύρη ζώνη σε taekwondo και φυσικά οι συνεισφορές της στην αναπτυξιακή βιολογία. Ήταν μια αφοσιωμένη σύζυγος και μητέρα και βαθιά αγαπητή από την οικογένειά της”

Από το γιο της, Μαξ:

Η μητέρα μου ήταν μια αξιοθαύμαστη γυναίκα. Κατάφερε να ζήσει μια ζωή με λίγες απογοητεύσεις, εξισορροπώντας την προσωπική της ζωή με την καριέρα της. Νομίζω ότι το γεγονός ότι δεν συνειδητοποίησα πόσο καλά κατάφερε να το κάνει ήταν προφανές από το ότι ενώ άλλες μητέρες γύρω μου είχαν αναλάβει τη φροντίδα των παιδιών τους σε πλήρες ωράριο, παρόλα αυτά τη δική μου δεν την ξεπέρασε κανένας από αυτούς. Υποστηρικτική και ενθαρρυντική, με ανέθρεψε και υποστήριξε οτιδήποτε διασκεδαστικό κατέβαζε το παιδικό μου μυαλό και αυτή η περιέργεια μου έχει κολλήσει μέχρι σήμερα.Καθώς μεγάλωνα, η λαμπρότητα της ως επιστήμονας άρχισε να αναδύεται σε μένα. Πάντα οπλισμένος με μια ερώτηση, θα έδειχνε ενδιαφέρον για οποιοδήποτε θέμα προέβαλα. Πολλές φορές συζήτησα θέματα μαζί της που είχα σπουδάσει στο πανεπιστήμιο και μέσα σε μια εβδομάδα θα ήταν εξίσου έμπειρα και καλά πληροφορημένη για το θέμα σαν οποιονδήποτε από τους καθηγητές μου. Ήταν όμως πολύ περισσότερο από επιστήμονας. Η αγάπη της για τη μουσική έλαμπε, τα μάτια της φωτίζονταν κάθε φορά που μιλούσε για ένα κομμάτι που έπαιζε και γελούσε μαζί μου για τον θαυμασμό της τεράστιας πολυπλοκότητςα μιας σύνθεσης στο πιάνο. Έχω πολλές ευχάριστες αναμνήσεις από την ίδια και τον πατέρα μου που παίζουν ντουέτα μαζί, γεμίζοντας το σπίτι μας με έναν όμορφο, χαρούμενο ήχο που ήταν μοναδικός γι ‘αυτούς και θα αγαπώ για πάντα τη μνήμη να ξαπλώνω στο πάτωμα, βλέποντας και ακούγοντας αυτό που του έφερε μαζί.

Από την αδελφή της Suzanne:

Ταιριάζει με την αυστηρότερη περιγραφή της Jane Austin για μια «πετυχημένη γυναίκα» που διατηρούσε ταυτόχρονα μια φυσική ταπεινοφροσύνη και μια «ακόρεστη περιέργεια». Ανησυχούσε ότι ήταν αδύνατο να δώσει τα πάντα και στην επιστήμη της και στην οικογένειά της. Όποιος όμως διαβάσει τα επιτεύγματά της στον τομέα της μοριακής και αναπτυξιακής βιολογίας ή που είδε τη χαρά της στο να φροντίζει, να παρηγορεί και να εμπνέει τα παιδιά της ή να μοιράζεται με τον άνδρα της πράγματα δεν θα είχε καμία αμφιβολία. Με μια βαθιά ευαισθησία και συμπόνια, με κάποιο τρόπο μας έβαζε όλους σε προτεραιότητα. Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι γι ‘αυτήν. Η Sue ήταν πολύ πιο σπουδαία ως άνθρωπος για να καθοριστεί η παρακαταθήκη της στην κοινωνία από τον τρόπο με τον οποίο τη χάσαμε. Ήταν τα λόγια της που τελικά με βοήθησαν να χειριστώ τον θάνατο και ήταν στη διαδικασία να με μάθει να ζω. Γι αυτό θα συνεχίσω αυτό το ταξίδι. Έκανα μια συνειδητή επιλογή να μην επιτρέψω σε αυτά τα γεγονότα να στοιχειώσουν τις αναμνήσεις μου. Οι μνήμες μου θα είναι από καθαρή χαρά και ευγνωμοσύνη, από αγάπη και θαυμασμό για μια αδερφή που κρατούσε το χέρι, μια έμπιστη φίλη, ένα δυνατό, ευγενικό, θαυμάσιο, ανιδιοτελές άτομο που πρόσφερε αξέχαστη συνεισφορά στην επιστήμη και πρόσθεσε ανυπολόγιστη ομορφιά στη ζωή μας.

Από τον αδερφό της Rob:

Έχω χάσει μια αδελφή. Ο κόσμος έχει χάσει πολλά περισσότερα από ό, τι θα μάθει ποτέ. Η Suzanne έφερε μια νέα προοπτική σε όλα. Ως επιστήμονας θα συνενώνει τα νήματα της κοινής γνώσης από άλλους κλάδους για να δημιουργήσει νέες βαθιές αντιλήψεις στη δική της. Ως μαγείρισσα θα μπορούσε να κάνει το πιο εξωτικό πιάτο να φαίνεται απλό και σπιτικό. Θα χάσω τις συνομιλίες μας. Πάντα έφευγα με ένα κεφάλι γεμάτο νέες ιδέες και ενθουσιασμό. Πάνω απ’ ‘όλα όμως θα χάσω το πιο ευγενικό, σοφό πρόσωπο που πιθανότατα θα γνωρίσω ποτέ.

Ευχαριστώ: https://flashnews.gr/post/395530/ta-mhnymata-ths-oikogeneias-ths-suzanne-eaton-meta-ton-adiko-xamo-ths