Είναι ωραία η αλήθεια σου
24 Απριλίου 2018
Όταν λέμε “επιθυμία”, τι είδους βίωμα επικαλούμαστε; Περί τίνος πρόκειται;
30 Απριλίου 2018

Από την ανάγκη έως την επιθυμία μια αλήθεια δρόμος

Από την ανάγκη έως την επιθυμία μια αλήθεια δρόμος

Έχω ανάγκη να με αγαπάς. Θέλω να αγαπάμε ο ένας τον άλλον.

Σ΄έχω ανάγκη για να μην είμαι μόνος -η μου. Επιλέγουμε ο ένας τον άλλον γιατί το θέλουμε. Νιώθουμε καλά στη μοναχικότητά μας, πιστεύουμε στην αυτονομία μας και  μαζί νιώθουμε ήρεμοι να δημιουργούμε όπως θέλουμε.

Σ έχω ανάγκη για να με επιβεβαιώνεις και να μου καλύπτεις τις ανασφάλειές μου. Εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας και ο ένας τον άλλον, πιστεύουμε στην αλήθεια των συναισθημάτων μας, στη συναισθηματική μας σύνδεση που ενώνει τον καθένα μας με το είναι του.

Σ’ έχω ανάγκη για να  συμπληρώσεις τα κενά μου. Τρομάζω στην ιδέα της ευθύνης των ελλειμάτων μου και σε έχω ανάγκη για να μην την αναλάβω. “Μαζί” σου φαντάζομαι ότι είμαι ο παντοδύναμος εαυτός μου που θα διαγράψω κάθε ατέλειά μου. Θέλουμε ο ένας τον άλλον γιατί νιώθοντας καλά με τις ελλείψεις μας, αγαπάμε ο ένας τις αδυναμίες του άλλου, όσο αυτές δεν μας επηρεάζουν να συνδεθουμε μαζί με ισότιμο τρόπο.

Σε έχω ανάγκη γιατί νιώθω αιχμάλωτη -ος και η ελευθερία σου με απελευθερώνει. Θέλουμε ο ένας τον άλλον γιατί αυτό που νιώθουμε είναι ένα αίσθημα οικειότητας που μας απελευθερώνει ενώ ταυτόχρονα μας κρατάει στο είναι μου.

Έχω ανάγκη να σ’ αλλάξω για να μ’ αγαπάς. Έχω ανάγκη να ζήσω μαζί σου όσα δεν έζησα ως παιδί. Να διαιωνίσω το ρόλο μου να αλλάζω τους άλλους, να γίνω ένας γονιός για εκείνους. Σε επιλέγω ακριβώς γιατί βλέπω σημεία σε σένα που δεν εκτιμώ ώστε να τα αλλάξω, να σε μεταμορφώσω. Θέλουμε ο ένας τον άλλον γιατί η ανταπόκριση στην επικοινωνία και η συναισθηματική μας σύνδεση μας φέρνει σε επαφή με τον καλύτερο, αυθεντικό εαυτό μας. Αγαπώντας ο ένας τον άλλον, αγαπάμε πιο γνήσια το είναι μας.

Σ’ έχω ανάγκη να μου λύσεις τα ερωτηματικά μου. Θέλουμε ο ένας τον άλλον γιατί η ισότιμη μας ανταπόκριση μας κάνει να βρίσκουμε τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε.

Σε έχω ανάγκη για να αναλάβεις τα προβλήματά μου. Η προσκόλλησή σου μόνο σε μένα με κάνει να μεταθέτω την ευθύνη τους σε σένα όπως και εσύ μεταθέτεις την δική σου ευθύνη σε μένα. Θέλουμε ο ένας τον άλλον γιατί η αφοσίωσή μας μας κάνει να βρίσκουμε μέσα μας τη δύναμη να αναγνωρίζουμε τα προβλήματά μας και να αναλαμβάνει ο καθένας μας την ευθύνη τους.

Σε έχω ανάγκη για να προβάλω σε σένα, όπως και να μεταθέσω ό,τι αρνητικό έχω μέσα μου, ό,τι δυσάρεστο έχω υποστεί από άλλους. Θέλουμε ο ένας τον άλλον προσπαθώντας να διαχωρίσουμε τι ανήκει στο παρελθόν και τι στο παρόν μας.

Σε έχω ανάγκη για να συντηρώ μαζί σου τα στερεότυπά μου, τους ρόλους υποταγής – εξουσίας που έχω μάθει, νομίζοντας πως είναι οι μόνοι που μου αξίζουν. Θέλουμε ο ένας τον άλλον γιατί η αλήθεια στις σκέψεις, στα συναισθήματα και στις πράξεις μας αναδεικνύει την αυθεντικότητά μας.

Έχω ανάγκη να πάρω από σένα. Θέλω να αφοσιωθώ στα συναισθήματά μου για σένα, για να μπορείς να αποτελείς προτεραιότητά μου. Η προτεραιότητά μου σε σένα, η προτεραιότητά σου σε μένα μας κάνει να γεμίζουμε συναισθηματικά, να ρέει αυτό που αισθανόμαστε ο ένας για τον άλλον αυθόρμητα και ελεύθερα.

Έχω ανάγκη την αποκλειστική σου ενασχόληση, κάτι που με κρατάει σε σένα. Θέλουμε ο ένας τον άλλον γιατί είμαστε πιστοί στον εαυτό μας, γιατί διαχειριζόμαστε με αξιοπρέπεια τους φόβους και τις ανασφάλειές μας, προσπαθώντας να αλλάξουμε τις λάθος εικόνες που μας προσδιορίζουν. Αυτό μας κάνει να θαυμάζουμε και να χαίρομαστε που είμαστε μαζί.

Έχω ανάγκη να με χρειάζεσαι, να μη μπορείς να ζεις χωρίς εμένα, να είμαι το επίκεντρο της ζωής σου. Σε θέλω γιατί είμαι ικανοποιημένη από αυτά που έχω, νιώθω καλά με την ελευθερία μου και χαίρομαι που είσαι ελεύθερος να δεσμευτείς με όσα σε ενδιαφέρουν με το σεβασμό και την εκτίμηση που σε διακρίνουν.

Έχω ανάγκη να σε ελέγξω και να σε χειραγωγήσω για να παραμείνω με τους ρόλους που έμαθα. Θέλω να κάνω τις υπερβάσεις μου ώστε με κάθε πράξη μου να φανερώνω την εκτίμησή μου σε μένα και σε σένα, να κάνω το άνοιγμά μου στον κόσμο με τρόπο που η προσφορά μου θα έχει αξία για τους άλλους.

Έχω ανάγκη να μου λες όλα τα προβλήματά σου, ακόμα κι εκείνα που επηρεάζουν την εκτίμησή μου προς εσένα, ώστε να νιώθω πως έχω ένα ρόλο εξουσίας προς εσένα. Σε θέλω γιατί αλλάζεις ό,τι επηρεάζει το σεβασμό και την εκτίμηση προς τον εαυτό σου, ό,τι θα μπορούσε να επηρεάσει την εκτίμησή μου προς εσένα.

Έχω ανάγκη να διαιωνίζεις το ρόλο του μικρού παιδιού και να κάνεις πράγματα που συγκρούονται με την ωριμότητά σου, ώστε να διατηρώ το ρόλο του γονιού μαζί σου. Σε θέλω γιατί η προσπάθεια μας να αντιμετωπίζουμε τη ζωή με ωριμότητα, βοηθά το εσωτερικό μας παιδί να μας εμπιστευτεί και να δημιουργήσει με υπευθυνότητα.

Έχω ανάγκη να με εξουσιάζεις, να γίνεις η φωνή της αυστηρής συνείδησής μου ώστε να μην κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα από φόβο για την ευθύνη τους. Θέλω να είμαι ελεύθερη –ος να τολμώ σε ό,τι με εκφράζει με το όποιο ρίσκο, γνωρίζοντας πως εκείνος-η  που πρέπει να είμαι δίπλα μου κάθε στιγμή είμαι εγώ. Όσο περισσότερη εμπιστοσύνη νιώθω τόσο διακρίνω κάθε φωτεινό σημείο που έρχεται στο δρόμο μου νιώθοντας ευγνωμοσύνη για την συνάντηση.

Έχω ανάγκη να κάνω ό,τι περνάει από το μυαλό μου για να σε κρατήσω. Θέλω να κάνεις τα πάντα για να με κρατήσεις. Εξαρτημένοι να αναβιώνουμε τη σχέση γονιού παιδιού που παρότι δεν θα μας ικανοποιεί θα τρέφει τις αυταπάτες μια μαγικής ένωσης που θα υπάρχει στη φαντασίωσή μας. Θέλω να δίνω αξία στην υπευθυνότητα, στη σύνδεση και στην δέσμευση και να μας ενώνει η προσπάθειά μας να μας αλλάζουμε κάθε φορά που ξεμακραίνουμε από αυτά.

Έχω ανάγκη να με δέχεσαι όπως είμαι. Κάθε ανώριμη πλευρά μου ακόμα και εκείνες που έχουν επιπτώσεις στη σχέση μας. Θέλω να με αλλάζω ώστε να με σέβομαι και να με εκτιμώ. Θέλω να με αλλάζω ώστε να σε συναντήσω σε μια σχέση που βοηθά και τους δυο μας να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Θέλω να σε αλλάζεις ώστε η εκτίμηση μου προς εσένα, που αποτελεί το θεμέλιο της σχέσης μας, να μην επηρεάσει ποτέ τον έρωτα που νιώθουμε ο ένας για τον άλλον.

Αγγελική Μπολουδάκη