Αυτοεκπληρούμενη Προφητεία
29 Μαρτίου 2018
Συγχώρηση σημαίνει παραίτηση, απαλλαγή και απελευθέρωση
2 Απριλίου 2018

Η μνησικακία, η κατάκριση, οι ενοχές και ο φόβος

Η μνησικακία, η κατάκριση, οι ενοχές και ο φόβος προκαλούν περισσότερα προβλήματα από οτιδήποτε άλλο

Αυτά τα τέσσερα δημιουργούν τα μεγαλύτερα προβλήματα στο σώμα και στη ζωή μας. Αυτά τα συναισθήματα γεννιούνται όταν κατηγορούμε τους άλλους και δεν παίρνουμε την ευθύνη για τις δικές μας εμπειρίες. Καταλαβαίνεις λοιπόν πως αν εμείς είμαστε 100% υπεύθυνοι για το καθετί που συμβαίνει στη ζωή μας, τότε δεν μπορούμε να ρίξουμε τις ευθύνες σε κανέναν άλλον.

Ό,τι κι αν συμβαίνει “εκεί έξω” δεν είναι παρά ένας καθρέφτης των δικών μας βαθύτερων σκέψεων. Αν και δεν παραβλέπω την “ανάρμοστη” συμπεριφορά των άλλων ανθρώπων, ωστόσο είναι τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ πιστεύω που προσελκύουν ανθρώπους με τέτοια συμπεριφορά.

Αν πιάσεις κάποτε τον εαυτό σου να λέει: “Όλοι μου κάνουν πάντα αυτό ή το άλλο, με κριτικάρουν, ποτέ δεν βρίσκονται κοντά μου όταν τους χρειάζομαι, με χρησιμοποιούν για να με ποδοπατήσουν, με εκμεταλλεύονται”, τότε αυτό είναι το ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟ. Υπάρχει πάντα μέσα σου κάποια σκέψη που προσελκύει ανθρώπους που έχουν αυτή τη συμπεριφορά απέναντί σου.

Η μνησικακία που κρατάμε μέσα μας για πολύ καιρό μπορεί να κατασπαράξει το σώμα μας και να γίνει η αρρώστια που ονομάζουμε καρκίνο. Η κριτική, όταν είναι μόνιμη συνήθεια, μπορεί να οδηγήσει στην αρθρίτιδα. Οι ενοχές ψάχνουν πάντα για την τιμωρία και η τιμωρία φέρνει τον πόνο. Ο φόβος και η ένταση που παράγονται από αυτόν μπορούν να προκαλέσουν έλκη και πόνους.

Louise L. Hay, Μεταμορφώστε τη ζωή σας, Η δυναμική της επιτυχίας