Η μνησικακία, η κατάκριση, οι ενοχές και ο φόβος
29 Μαρτίου 2018
Σ’ αγαπάω μπαμπά
2 Απριλίου 2018

Συγχώρηση σημαίνει παραίτηση, απαλλαγή και απελευθέρωση

Χρειάζεται να επιδιώξουμε την απαγκίστρωσή μας από το παρελθόν και την προετοιμασία της συγχώρεσης όλων, συμπεριλαμβανόμενου και του εαυτού μας. Μπορεί να μην είμαστε σε θέση ή να μη θελήσουμε να συγχωρήσουμε, ωστόσο και μόνον η σκέψη και η επιθυμία της συγχώρησης αρκούν για να αρχίσει η διαδικασία της θεραπείας. Είναι ουσιαστικό για τη θεραπεία μας να απελευθερωθούμε ΕΜΕΙΣ από το παρελθόν και να συγχωρήσουμε τους πάντες.

“Σε συγχωρώ που δεν ήσουν όπως εγώ σε ήθελα. Σε συγχωρώ και σε αφήνω ελεύθερο”. Αυτή και μόνον η δήλωση απελευθερώνει ΕΜΑΣ.

Κάθε φορά που είμαστε άρρωστοι χρειάζεται να ψάξουμε μέσα στην καρδιά μας για να βρούμε κάποιον που πρέπει να συγχωρήσουμε.

Το πρόσωπο που δυσκολευόμαστε περισσότερο να συγχωρήσουμε είναι εκείνο ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ.

Συγχώρηση σημαίνει παραίτηση, απαλλαγή και απελευθέρωση. Κι εμείς δεν πρόκειται να συγχωρήσουμε απλώς μια συγκεκριμένη συμπεριφορά, αλλά να επιδιώξουμε ολοκληρωτική αποδέσμευση. Δε χρειάζεται να γνωρίζουμε ΠΩΣ να συγχωρούμε. Το μόνο που χρειάζεται να προσπαθήσουμε είναι ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΘΥΜΟΙ να συγχωρήσουμε.

Καταλαβαίνουμε τον δικό μας πόνο πολύ καλά. Είναι όμως δύσκολο για τους περισσότερους από μας να καταλάβουμε ότι κι ΕΚΕΙΝΟΙ, όποιοι κι αν είναι αυτοί που χρειάζεται να συγχωρήσουμε, πονούν επίσης. Είναι απαραίτητο να συνειδητοποιήσουμε ότι έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν με τη γνώση, την κατανόηση, και την επίγνωση που είχαν εκείνη τη δεδομένη στιγμή.

Louise L. Hay, Μεταμορφώστε τη ζωή σας, Η δυναμική της επιτυχίας