Το ύψος της καρδιάς
12 Αυγούστου 2018
Ενσυναίσθηση
13 Αυγούστου 2018

Θέλει προσοχή η σχέση

Είναι τόσο σημαντική η φροντίδα σε μια σχέση. Η έγνοια ζεσταίνει, περιβάλλει.

Είναι τόσο σημαντική η προσοχή. Να νιώθεις ότι σε προσέχουν, ότι σε ακούν, ότι υπολογίζουν αυτά που λες. Αισθάνεσαι ότι η ανταπόκριση σε κρατά, σε στηρίζει.

Είναι τόσο σημαντικός ο σεβασμός. Νιώθεις πως ενδιαφέρονται για αυτό που είσαι, χωρίς να προσπαθούν να σε αλλάξουν. Η αποδοχή τους κάνει κάθε κύτταρο της ψυχής σου να ανθίζει.

Είναι τόσο ωραία η κατανόηση. Να σε καταλαβαίνουν, να σε νιώθουν, να σε περιέχουν, να λυγίζουν, να κάμπτονται για να μπορούν να μπουν στη θέση σου.

Είναι πολύτιμη η εκτίμηση σε μια σχέση. Νιώθεις πως αποτελείς προτεραιότητα, πως οι ανάγκες σου γίνονται σεβαστές, πως οι επιθυμίες σου εξυψώνονται. Αισθάνεσαι σημαντικός όταν ο άλλος άνθρωπος αλλάζει, πλάθεται, σμιλεύεται αν χρειαστεί, όπως και εσύ άλλωστε το ίδιο, για να δημιουργηθεί μια σχέση πολύτιμη και για τους δυο σας.

Είναι πολύτιμη μια σχέση, αλλά όσο πολύτιμη είναι, τόσο περισσότερη προσοχή θέλει, ώστε μόλις ραγίσει κάτι να επανορθώνεται. Κι όταν υπάρχει αληθινό ενδιαφέρον, η επανόρθωση του ραγίσματος κάνει την ένωση πιο συμπαγή, πιο σταθερή, πιο αξιόλογη.

Αγγελική Μπολουδάκη – Ειδικός Ψυχικής Υγείας