Οι τρεις πιο κοινές αιτίες των ψυχοσωματικών ασθενειών
21 Μαρτίου 2019
Θέλω…
22 Μαρτίου 2019

Φιλία

Οι φίλοι μας, οι άνθρωποι στους οποίους μπορούμε να στηριχτούμε.

Οι άνθρωποι που εκτιμάμε και μας εκτιμούν, που σέβονται αυτό που είμαστε, αυτό που θέλουμε, αυτό που έχουμε στη ζωή μας, όπως το σεβόμαστε και εμείς.

Οι φίλοι μας, οι άνθρωποι που τα συναισθηματικά μας αιτήματα ακούγονται και επεξεργάζονται.

Οι άνθρωποι που αισθανόμαστε ότι μπορούμε να στηριχτούμε, που εκτιμάμε και σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και όπου κάθε αίτημα ακούγεται προσεκτικά όπως είναι και αξιοποιείται γιατί συντονίζονται με αυτό που είμαστε και θέλουμε, είναι οι φίλοι μας.

Ποτέ μην αναρωτιέστε: “αυτό που με απασχολεί αν θα το μοιραστώ με τη φίλη -ο μου, θα το ακούσει, θα το καταλάβει ή μήπως το παρεξηγήσει ή  αλλοιώσει το περιεχόμενό του σύμφωνα με τον δικό του τρόπο;”, γιατί οι αληθινοί σας φίλοι δεν θα το έκαναν ποτέ αυτό, μια που σας εμπιστεύονται και σας αγαπούν. Νιώθουν και νιώθετε ασφάλεια μαζί.

Οι φίλοι μας είναι οι άνθρωποι που θέλουν το καλό μας όπως και εμείς το δικό τους. Ο τρόπος που επικοινωνούμε είναι ο τρόπος της κατανόησης και της ουσιαστικής βοήθειας.

Οι άνθρωποι που αγαπάμε, ο άνθρωπος μας, η οικογένειά μας, οι φίλοι μας είναι θησαυρός ζωής γιατί χαρίζουν νόημα στη ζωή μας.

Αγγελική Μπολουδάκη – Ειδικός Ψυχικής Υγείας