Πρέπει να ανακαλύψουμε τρόπους να φύγουμε από την μιζέρια
12 Ιουνίου 2021
Μια κοινωνία που δεν ανέχεται κακοποιητικές συμπεριφορές είναι μια κοινωνία που αντικαθιστά την ανοχή στη βία με την εκτίμηση και τον σεβασμό στον άνθρωπο, στον κόσμο γενικότερα
20 Ιουνίου 2021

Ευλογημένη η γυναίκα που με ωριμότητα παίρνει τις αποφάσεις που επιθυμεί, όταν νιώσει έτοιμη εκείνη

woman standing in the field

“Αυτό το κείμενο έχει τη δική μου υπογραφή και καταθέτει ένα κομμάτι από την ψυχή μου. Σε αυτό το κείμενο έχω γράψει όλα όσα έχω βιώσει στο πετσί μου επειδή έκανα το έγκλημα να είμαι 10 χρόνια παντρεμένη χωρίς να έχω κάνει παιδιά. Γιατί έχω περάσει τα 40 και δεν έχω γίνει μάνα. Γιατί η δική μου οικογένεια έχει έναν υπέροχο αδέσποτο σκύλο και όχι παιδιά όπως θα “έπρεπε”. Αυτές τις ερωτήσεις, που έχω βάλει ως Ερινύες στο σποτ, τις έχω δεχτεί άπειρες φορές στη ζωή μου… η ειρωνεία είναι ότι τις έχω δεχτεί και από ανθρώπους που σηκώνουν το δάχτυλο και με καταδικάζουν που τις έγραψα. Θέλετε να μου πείτε πως μόλις μια γυναίκα περάσει τα 40 ΔΕΝ είναι η πρώτη ερώτηση που της κάνουν; Ακόμα και στην τηλεόραση» αναφέρει η Κία Παπαδοπούλου, εμπνεύστρια του επίμαχου σποτ που προκάλεσε «τσουνάμι» αντιδράσεων στα social media.”

https://www.athensvoice.gr/greece/717797_vinteo-gia-synedrio-gonimotitas-ti-apanta-i-empneystria-toy-spot

Όταν δημιουργούμε, έχουμε ένα στόχο: την ευαισθητοποίηση στο συγκεκριμένο θέμα. Ο τρόπος που κινούμαστε εμπεριέχει τον στόχο. Προσανατολιζόμαστε γύρω από αυτόν.

Όταν κάποιος νιώθει συναισθήματα, που δεν τα έχει αγκαλιάσει και κατανοήσει, ο υποσυνείδητος στόχος που τον κινεί, χωρίς να το αντιλαμβάνεται φυσικά, είναι η επανάληψη αυτών των συναισθημάτων μέσα από τις πράξεις του. Οπότε, επειδή το απωθημένο συναίσθημα τον αποπροσανατολίζει, ο κεντρικός στόχος χάνεται και ο τρόπος που εκφράζεται η δημιουργικότητα του εξυπηρετεί τελικά αυτό το συναίσθημα. Το μήνυμα που μεταδίδει είναι η ενοχή που νιώθει. Το βίντεο, λοιπόν, ενοχοποιεί. Χωρίς η δημιουργός του να το κάνει συνειδητά και με πρόθεση. Αν η φίλη μας απενοχοποιηθεί,  το βίντεο θα έχει τον ευαίσθητο χαρακτήρα που θα ήθελε να του δώσει. Όταν εκτιμάμε ό,τι έχουμε στη ζωή μας, εκτίμηση νιώθουμε για κάθε απόφασή μας.

Η κάθε γυναίκα είναι υπεύθυνη για το σώμα της.  Δεν πρέπει να την πιέζει κανείς και τίποτε. Εκείνη αποφασίζει πότε θα γίνει μητέρα και γίνεται όταν και εάν νιώσει έτοιμη για αυτό. Εκείνη επίσης αποφασίζει  να μη γεννήσει ή να μην υιοθετήσει, αλλά να λειτουργεί σα μητέρα στα γεννήματά της, σχέσεις και δημιουργικότητα.

Ευλογημένη η γυναίκα που γίνεται μητέρα σε όποια ηλικία επιθυμεί η ίδια, και φυσικά λειτουργεί σε αρμονία με κάθε άλλη επιθυμία της. Ευλογημένη η γυναίκα που λειτουργεί και σα μητέρα, ακόμα κι αν δεν έχει παιδιά, στη σχέση της με τους άλλους ανθρώπους και με τη δημιουργικότητά της.

Αγγελική Μπολουδάκη