Βιογραφικό

Εκπαίδευση

Το 1988 αποφοίτησα από τη Σχολή Κοινωνικής Εργασίας Α.Τ.Ε.Ι Ηρακλείου ως Κοινωνική Λειτουργός.
Από τον Φεβρουάριο του 1994 έως και τον Φεβρουάριο του 1995 συμμετείχα σε πρόγραμμα εκπαίδευσης διάρκειας 600 ωρών με θέμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Στελεχών Πρόληψης». Το πρόγραμμα περιελάμβανε θέματα όπως θεωρία της εξάρτησης, βασικές αρχές πρόληψης και παρεμβάσεων, ο ρόλος της οικογένειας στην πρόληψη, καθώς επίσης και πρακτική άσκηση στα προγράμματα του ΚΕ.ΘΕ.Α. Τη διοργάνωση είχε το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων. Είμαι πιστοποιημένη Σύμβουλος εξαρτήσεων/ εθισμού από την International Certification & Reciprocity Consortium (IC&RC).

Στη συνέχεια, από τον Οκτώβριο του 1995 έως τον Ιούνιο του 2000 εκπαιδεύτηκα στη Συστημική Ψυχοθεραπεία από το Ιατρείο Οικογένειας του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Χανίων.

Από το 2002 έως το 2004 εκπαιδεύτηκα στη θεωρία και βιωματική εκπαίδευση στη Δυναμική ομάδας, βασισμένη στην ψυχοδυναμική θεραπεία από τον ψυχαναλυτή – ομαδικό αναλυτή Κλήμη Ναυρίδη.

Από το 2002 έως το 2008 εκπαιδεύτηκα στο ψυχαναλυτικό ψυχοδυναμικό μοντέλο από το ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ.

Επαγγελματική εμπειρία

Από τον Νοέμβριο του 1995 έως τον Σεπτέμβριο του 1998 εργάστηκα ως στέλεχος του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης Δήμου Χανίων με αντικείμενο τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και αξιολόγηση προγραμμάτων πρόληψης της εξάρτησης. Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινότητας μέσα από ενημερώσεις, διεργασίες σε ομάδες και ατομική συμβουλευτική. Ομάδα στόχου: Νέοι, γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές, χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών και οικογένειες τους.
Από τον Σεπτέμβριο του 1998 έως τον Απρίλιο του 2010 εργάστηκα ως στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών Ν. Χανίων του ΟΚΑΝΑ, όπου συμμετείχα στον επιστημονικό σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης και συμβουλευτικής σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς. Αποχώρησα οικειοθελώς για να εργαστώ ως ελεύθερος επαγγελματίας στο γραφείο μου.
Από το 2002 έως το 2005 εργάστηκα στο ΑΤΕΙ Ηρακλείου, στο τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, ως ωρομίσθιος εκπαιδευτικός.
Από το 2004 έως το 2007 εργάστηκα ως εκπαιδεύτρια στο ΙΙΕΚ Θεοδωροπούλου διδάσκοντας μαθήματα όπως Γενική Ψυχολογία, Εξελικτική Ψυχολογία, Ανθρώπινες σχέσεις και επικοινωνία.
Από το 2008 έως και σήμερα εργάζομαι στο γραφείο μου κάνοντας αυτό που περισσότερο αγαπώ ως επαγγελματίας. Ενδιαφέρομαι για τον άνθρωπο αναζητώντας τη δική του αλήθεια που τον βοηθά να κατανοήσει και να αποδεχτεί τον εαυτό του, να εκτιμήσει την αξία του, να βιώσει με θετικό τρόπο τη ζωή του.

Είμαι συγγραφέας του βιβλίου, «Μαμά, μπαμπά, δε με κοιτάξατε και χάθηκα», Εκδόσεις Αραξοβόλι.
Μου αρέσει να γράφω και να επικοινωνώ γραπτά τις σκέψεις μου. Τα θέματα τα οποία αναλύω είναι θέματα αυτογνωσίας, προσωπικής αλήθειας, βελτίωσης και ανάπτυξης, όπως και θέματα σχέσεων. Αρθρογραφούσα σε εφημερίδες και σε ιστοσελίδες. Τώρα μοιράζομαι μαζί σας τις γνώσεις μου καταθέτοντάς τις στην ιστοσελίδα εδώ και στη σελίδα μου στο facebook. Παράλληλα συγκεντρώνω το υλικό που διαθέτω για να γράψω νέα βιβλία.