Το να εκτιμάμε τον εαυτό μας είναι ωριμότητα, είναι ευτυχία, είναι υγεία
15 Νοεμβρίου 2019
Το πόσων ετών είμαι..
16 Νοεμβρίου 2019

Το ν’ αγαπάς σημαίνει να δέχεσαι το θαύμα της αγάπης

Το ν’ αγαπάς σημαίνει να δέχεσαι το θαύμα της αγάπης. Να είσαι ανοιχτός σε αυτό, σε ό,τι γεμίζει την καρδιά σου χαρά, σε ό,τι σε ανοίγει στην αγάπη.

Το ν’ αγαπάς δεν σημαίνει μοναχά να δίνεις αλλά και να δέχεσαι να πάρεις ό,τι είναι αρμονικό σε σένα. Να εκτιμάς τον εαυτό σου ώστε να ανοίγεσαι σε αυτό που δέχεσαι, να του επιτρέπεις να σε διαπεράσει.

Το ν’ αγαπάς σημαίνει να αποχωρίζεσαι τον έλεγχό σου, να χαλαρώνεις τις άμυνές σου, για να βρίσκει χώρο η επιθυμία σου να υπάρξει, να βρίσκει χώρο η επιθυμία του ανθρώπου σου να συναντηθείτε.

Το ν’ αγαπάς σημαίνει ότι προσπαθείς να ανακαλύψεις πως σκέφτεται και πως αισθάνεται ο άνθρωπός σου, χωρίς την πρόθεση να σκεφτεί ή να αισθανθεί όπως θα ήθελες εσύ.

Το ν’ αγαπάς σημαίνει ότι μπορείς να σταθείς μόνος σου με γενναιοδωρία στη ζωή, εκτιμώντας κάθε στιγμή σου, είτε μόνος σου είτε με άλλους ανθρώπους.

Το ν’ αγαπάς σημαίνει ότι δημιουργείτε ένα ελεύθερο χώρο μέσα σας, με σεβασμό σε αυτό που είναι ο καθένας σας. Κινείστε ελεύθερα σε αυτόν τον χώρο, δημιουργείτε ό,τι σας εμπνέει καθένας μόνος του, αγαπάτε παράλληλα και εκτιμάτε κάθε μορφή ζωής με ευγένεια σε αυτό που είναι, ενώ μοιράζεστε την ουσία της αγάπης που σας ενώνει με τον εαυτό σας και μεταξύ σας.

Αγγελική Μπολουδάκη – Ειδικός Ψυχικής Υγείας