Η γέννηση του άγχους
16 Ιουλίου 2018
Απαγκίστρωση δε σημαίνει να ξεκοπείς από τον εαυτό σου, αλλά να αποχωριστείς τις αυταπάτες σου
21 Ιουλίου 2018

Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα

Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν συνειδητοποιεί ότι είναι ωραία η αλήθεια της γιατί είναι δική της.  

Διατηρεί την ειλικρίνεια της αναγνωρίζοντας τον εαυτό της στις πράξεις της.

Νιώθει καλά στη μοναχικότητά της, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή ως μοναδική. Αφήνεται στα συναισθήματά της που νιώθει στην ένωσή της με τις στιγμές και εκείνες την ανταμείβουν, επιστρέφοντάς της αυτό που τους δίνει.

Τολμάει να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα, χωρίς η επιτυχία να είναι αυτοσκοπός. Δεν εξαρτάται από άλλους για να πετύχει αυτά που θέλει αλλά επιμένει και υπομένει σε ό,τι την ενδιαφέρει. Χαίρεται με το ταξίδι, όπως και με το αποτέλεσμα, γιατί είναι ο εαυτός της σε αυτά. Γίνεται ένα με τη δημιουργικότητά της, ικανοποιεί τους στόχους της, γνωρίζοντας πως σε ό,τι δίνεσαι, η ζωή στο γυρίζει με γενναιοδωρία.

Νιώθει ελεύθερη να κάνει αυτά που επιθυμεί, πιστεύοντας πως όταν χαίρεται, μπορεί να συνδέεται, να νοιάζεται, να αγαπά αληθινά.

Αποδέχεται το ευάλωτο κομμάτι του εαυτού της, το οποίο την ανοίγει στη ζωή. Παράδοση δεν σημαίνει υποταγή, σύνδεση δεν σημαίνει παραίτηση από τη δική της επιθυμία της. Δίνεται και μοιράζεται με τρόπο όπου νιώθει πιο γεμάτη από την προσφορά, νιώθουν και οι άλλοι πιο πλήρεις από το δικό της δόσιμο και τη δική τους δεκτικότητα. Εκτιμά τη δύναμή της, τη διαχωρίζει από τον έλεγχο, ζυμώνεται και εξελίσσεται μαζί της με αποφασιστικότητα και τόλμη, διεκδικώντας και τολμώντας σε ό,τι την εκφράζει.

Νιώθει ένα ευρύτερο ενδιαφέρον για τη ζωή, ασχολείται όμως μόνο με εκείνα που η δεκτικότητά τους την αφήνουν να τα επηρεάσει, με εκείνα που στη ζύμωση μαζί τους αναδύεται ο εαυτός της. Είναι σταθερή στα θέλω της και αναγνωρίζει αυτό που θέλει, επειδή πιστεύει ό,τι οι επιλογές της πρέπει να καθρεφτίζουν τις επιθυμίες της για αυτό που είναι η ίδια.

Νιώθει ευγνωμοσύνη για τις σχέσεις που έχει στη ζωή της όπου μοιράζεται μαζί τους στιγμές ζωής. Φιλίες με γυναίκες όπου οι κώδικες είναι κοινοί, γιατί το φύλο τους τους δίνει την ευκαιρία να μένουν ανοιχτές η μια στην άλλη και να επικοινωνούν με ένα τρόπο που μόνο οι ίδιες γνωρίζουν. Φιλίες με άντρες όπου η διαφορετικότητά τους τους συμπληρώνει και τους εισάγει σε ένα κόσμο όπου ο ένας χρειάζεται τον άλλον για να υπάρξει.

Συνδέεται ισότιμα με τον άνθρωπο που οι δυο τους μοιράζονται συναισθήματα αλήθειας. Τολμούν να αφήσουν πίσω τους άκαμπτες ιδέες για το πως πρέπει να νιώθει και να σκέπτεται ο άλλος και χαίρονται το ταξίδι ανακάλυψης ο ένας του άλλου που είναι ταυτόχρονα και ένα ταξίδι ανακάλυψης του εαυτού τους. Χωρίς να πιεστούν να γίνουν αυτό που νομίζουν ότι θα αρέσει στον άλλον, αφουγκράζονται ο ένας τα αιτήματα του άλλου και ό,τι δεν τους ωριμάζει το συζητούν και το αναλαμβάνουν, ενώ ότι τους ανοίγει στην ωρίμαση τους αποτελεί ένα παιγνίδι χαράς και δημιουργικότητας.

Νιώθει ευγνωμοσύνη που ζει εμπειρίες όπου χάρη σε αυτές συνδέεται με τον εαυτό της και με τους άλλους. Αναγνωρίζει πως η κάθε εμπειρία ήρθε και έρχεται σα δώρο στη ζωή της. Απενοχοποιεί και αθωώνει τον εαυτό της αναγνωρίζοντας πως η ζωή δεν μας δίνει αυτό που θέλουμε αλλά αυτό που χρειαζόμαστε κάθε φορά, για να διδαχτούμε και να κυοφορήσουμε το δικό μας οργασμό ζωής.

Αποχωρίζεται κομμάτια του εαυτού της, τις ανώριμες πλευρές της, στον χρόνο που μπορεί και επιθυμεί, με ένα ευχαριστώ που την συνόδευαν εως τώρα, βοηθώντας την να εκφραστεί και να εκτονώσει κάθε συναίσθημα που αποζητούσε τη λύτρωσή του.

Αφουγκράζεται την κριτική των άλλων, επηρεάζεται μόνο από εκείνη που την ανοίγει στην αλήθεια της. Όταν συμφιλιώνεται με αυτό που είναι, σέβεται ότι κάθε άνθρωπος μεταφέρει τα τραύματά του και επικοινωνεί με τους άλλους μέσα από αυτά. Αναλαμβάνει τα δικά της τραύματα οπότε δεν επικοινωνεί με τον πόνο της αλλά με τις επικοινωνιακές της ικανότητες, που μόνο μια γυναίκα μπορεί και αξιοποιεί με ενσυναίσθηση και σύνδεση.

 Αγαπά το σώμα της, ανοίγεται στην σεξουαλικότητά της, επιλέγει τον ερωτικό της σύντροφο που μαζί αγαπούν τη ζωή.

Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν είναι ο εαυτός της.

Αγγελική Μπολουδάκη