Η γέννηση του άγχους
16 Ιουλίου 2018
Απαγκίστρωση δε σημαίνει να ξεκοπείς από τον εαυτό σου, αλλά να αποχωριστείς τις αυταπάτες σου
21 Ιουλίου 2018

Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα

Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν συνειδητοποιεί ότι η αλήθειά της είναι όμορφη.  

Διατηρεί τον σεβασμό της, προσπαθώντας ό,τι κάνει να τη φέρνει πιο κοντά στον εαυτό της.

Νιώθει καλά στη μοναχικότητά της, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή ως μοναδική. Δεσμεύεται με την κάθε στιγμή και εκείνη την ανταμείβει, επιστρέφοντας της αυτό που της εκπέμπει.

Τολμάει να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα, χωρίς να κυνηγά την επιτυχία. Δεν εξαρτάται από άλλους για να πετύχει αυτά που θέλει αλλά επιμένει και υπομένει σε ό,τι την ενδιαφέρει. Χαίρεται με το ταξίδι, όπως και με το αποτέλεσμα, γιατί είναι ο εαυτός της σε αυτά. Δημιουργεί, δεσμεύεται και αφοσιώνεται στους στόχους της, γίνεται ένα μαζί τους, γνωρίζοντας πως ό,τι δίνεις στο δίνει με γενναιοδωρία η ζωή.

Νιώθει ελεύθερη να κάνει αυτά που επιθυμεί, πιστεύοντας πως όταν χαίρεται, μπορεί να συνδέεται και να μοιράζεται αληθινά. Εκτιμά τις ανάγκες της, αναγνωρίζει ποιες εναρμονίζονται με την πραγματική της επιθυμία, εκείνες που την συνδέουν με ολάκερο το είναι της, όπου νιώθει να αγαπά τον εαυτό της σε αυτές.

Αποδέχεται το ευάλωτο κομμάτι του εαυτού της, το οποίο την ανοίγει στη ζωή. Παράδοση δεν σημαίνει υποταγή, σύνδεση δεν σημαίνει παραίτηση από την επιθυμία της. Αγαπά, δίνεται, μοιράζεται, συνδέεται με τρόπο όπου νιώθει πιο γεμάτη από την προσφορά. Εκτιμά τη δύναμή της, τη διαχωρίζει από τον έλεγχο, ζυμώνεται και εξελίσσεται μαζί της με αποφασιστικότητα και τόλμη.

Νιώθει ένα ευρύτερο ενδιαφέρον για τη ζωή, ασχολείται όμως μόνο με εκείνα που η δεκτικότητά τους την αφήνουν να τα επηρεάσει, με εκείνα που στη ζύμωση μαζί τους αναδύεται ο εαυτός της.

Δημιουργεί φιλίες, νιώθει ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους εκείνους όπου μπορούν να αναγνωρίσουν και να εκτιμήσουν ο ένας την ουσία του άλλου. Γνωρίζει πως μοναξιά δεν σημαίνει απουσία ανθρώπων αλλά απουσία αφοσίωσης. Εκτιμά κάθε πράξη των άλλων που της προσφέρουν κάτι από τον εαυτό τους, συνειδητοποιώντας πόσο σημαντικό, πολύτιμο και ακριβό δώρο είναι. Η ειλικρίνεια στα συναισθήματα, η συνέπεια ανάμεσα στα λόγια και στις πράξεις, η συνέχεια που νιώθει για τον εαυτό της χάρη στα συναισθήματα που νιώθει από τις πράξεις των άλλων προς εκείνη, είναι εκείνα που την κάνουν να νιώθει ελεύθερη να ανανεώνει τη δέσμευση στις σχέσεις της.

Συνδέεται ισότιμα με τον άνθρωπο που οι δυο τους μοιράζονται συναισθήματα αλήθειας. Αφοσιώνονται στα συναισθήματά τους ο ένας για τον άλλον και βάζουν προτεραιότητες. Χωρίς να περιμένουν ο ένας από τον άλλον την ευτυχία, συνδέονται και δεσμεύονται μαζί σε χαρούμενες όπως και σε επώδυνες στιγμές. Τολμούν να αφήσουν πίσω τους άκαμπτες ιδέες για το πως πρέπει να νιώθει και να σκέπτεται ο άλλος και χαίρονται το ταξίδι ανακάλυψης του άλλου που ταυτόχρονα είναι και ένα ταξίδι ανακάλυψης του εαυτού τους. Χωρίς να πιεστούν να γίνουν αυτό που νομίζουν ότι θα αρέσει στον άλλον, αφουγκράζονται ο ένας τα αιτήματα του άλλου και ό,τι δεν τους ωριμάζει το συζητούν και το αναλαμβάνουν.

Νιώθει ευγνωμοσύνη που η ζωή της δίνει εμπειρίες για να γνωρίσει τι χρειάζεται ώστε να συνδεθεί ουσιαστικά με τον εαυτό της και με τους άλλους. Αντιμετωπίζει θετικά, με γενναιοδωρία και με εμπιστοσύνη τη ζωή, τον εαυτό της σε αυτήν.

Αποχαιρετά ανθρώπους χωρίς θυμό ή λύπη, νιώθοντας ευγνωμοσύνη που κάθε μοίρασμα συνέβαλε στο άνοιγμα της ψυχής τους. Η κάθε γνωριμία την έμαθε να συνδέεται πιο ουσιαστικά με τον εαυτό της και με τους άλλους.

Δεν προσπαθεί να προσδιορίσει τον εαυτό της μέσα από άλλους, ούτε επιτρέπει σε άλλους να την κατευθύνουν, να της υποδεικνύουν ένα τρόπο ζωής διαφορετικό από αυτό που επιθυμεί η ίδια, αλλά επιμένει στην δική της αλήθεια. Δεν αμφιβάλλει για τον εαυτό της, προσπαθώντας να αποδείξει αυτό που είναι, αλλά κάνει αυτό που επιθυμεί σε σύνδεση με την αλήθειά της όπως και με την εκτίμηση των ανθρώπων που την αποδέχονται για αυτό που είναι.

 Είναι δεκτική σε ό,τι την ανοίγει στην ζωή, σε ό,τι σέβεται αυτό που είναι η ίδια.

Αγαπά το σώμα της, χαίρεται την σεξουαλικότητά της.

Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν είναι ο εαυτός της.

Αγγελική Μπολουδάκη