Αμοιβαία τρυφερότητα
16 Οκτωβρίου 2018
Όταν ελευθερώνουμε τον εαυτό μας από κάθε έλεγχο μας, είμαστε η αλήθεια μας
19 Οκτωβρίου 2018

Η στενή επαφή είναι μια μεγάλη πρόκληση για την ωριμότητά μας. Είναι η πιο μεγάλη μας ελπίδα!

Η στενή επαφή δεν είναι πράγμα απαιτητό. Δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις στην αμοιβαία σχέση με τους άλλους. Κανείς δεν μπορεί πάντα να είναι ή να κάνει αυτό που θέλεις εσύ απ’ αυτόν. Όλα είναι απροσδόκητα κι αν το καλοσκεφτείς, κάθε απογοήτευση που νιώθεις προέρχεται από το γεγονός, ότι κάποιος δεν ανταποκρίθηκε στις δικές σου προσδοκίες. Σκέψου το λίγο καλύτερα!

Κάθε φορά που στενοχωριέσαι είναι γιατί κάποιος δεν τηλεφώνησε ή γιατί δεν θυμήθηκε τα γενέθλιά σου. Αν τα θυμηθούν, χόρεψε, χοροπήδησε, κάνε τούμπες. Αν δεν τα θυμηθούν πάλι δεν πειράζει. Το σημαντικό είναι να είσαι αυθόρμητος στην προσέγγισή σου απέναντι στις σχέσεις. Κοίταξε αυτό που συμβαίνει. Γέλα με τα πράγματα που ενοχλούν τους άλλους: “Δεν τα θυμήθηκε τα γενέθλιά μου αυτός ο υπέροχος τύπος. Θα αγοράσω εγώ ένα δώρο στον εαυτό μου. Έτσι είναι καλύτερα. Θα πάρω ακριβώς αυτό που θέλω.”

Δείξε αυτό που αισθάνεσαι σε μια σχέση. Αν θέλεις να κλάψεις, κλάψε όσο θέλεις. Αν θέλεις να γελάσεις, γέλασε με την καρδιά σου. Ούρλιαξε αν θέλεις να ουρλιάξεις. Ξάφνιασε τους παντες.

Κυρίως μην καθυστερείς να ανακοινώσεις τα συναισθήματά σου. Νομίζω ότι ένα από τα πιο καταστροφικά στοιχεία στις σχέσεις και τις στενές επαφές είναι η ανικανότητά μας να μεταδώσουμε αυτό που αισθανόμαστε τώρα. Εγώ πάντα λέω στους άλλους αυτό που θέλω. Δεν έχω ποτέ σύντομους καυγάδες, οι σύντομοι καυγάδες μένουν εκκρεμείς. Όσο περισσότερο λογομαχείς, τόσο πιο κοντά στα συναισθήματα θα φτάσεις. Για αυτό όταν ο άλλος ετοιμάζεται να φύγει από το δωμάτιο, πάρ’ τον από πίσω! Πες του: “Στάσου! Δεν καταλαβαίνω. Συνέχισε να μιλάς!” Στο τέλος ίσως να βρεις ότι καυγαδίζετε για κάτι εντελώς ανόητο.

Αν ποτέ χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο, τον χρειαζόμαστε τώρα.

Η στενή επαφή δεν είναι εύκολο πράγμα. Είναι μια μεγάλη πρόκληση για την ωριμότητά μας. Είναι η πιο μεγάλη μας ελπίδα.

Λεό Μπουσκάλια, να ζεις, να αγαπάς και να μαθαίνεις. Γλάρος